Molins de Rei se situa com un dels municipis amb menys atur de la comarca

El 2016 ha comportat un descens de les persones aturades a Molins de Rei, fins al punt d’esdevenir un dels municipis amb menys atur de la comarca. Actualment hi ha 1.165 persones inscrites com a demandants d’ocupació, el que suposa una taxa del 10%.

Molins de Rei es consolida com un dels municipis amb menys atur // Ajuntament de Molins de Rei

Molins de Rei ha tancat l’any 2016 amb bones sensacions pel que fa a l’ocupació. L’atur ha experimentat un lleuger descens, amb 185 persones ocupades més que quan va acabar el 2015. A més, el municipi s’ha consolidat com un dels que registra menys atur de la comarca.

Les dades que facilita el departament de Treball de la Generalitat assenyalen Molins de Rei com la cinquena població amb la taxa d’atur més baixa del Baix Llobregat, amb un 9,99% (1.165 persones). Els municipis amb menys atur són Collbató (9,91%), Santa Coloma de Cervelló (9,03%), Begues (8,08%) i Sant Just Desvern (7,78%). Per la banda contrària, els municipis amb més atur són Martorell (16,36%), Sant Vicenç dels Horts (16,21%), Olesa de Montserrat (15,06%) i Esparraguera (14,77%).

Molins de Rei iniciava l’any amb 1.350 persones (11,6% al mes de gener), i des d’aleshores la dinàmica ha estat descendent, amb excepció dels mesos estivals, quan hi va haver un repunt el juliol i l’agost. Aquestes bones xifres situen la ciutat per sota de la mitjana comarcal (12,63%) i catalana (12,78%).

En el conjunt de la comarca, el descens de l’atur registrat es produeix sobretot en les dones, els menors de 25 anys, i en el sector serveis. La variació al llarg del 2016 representa el descens més important dels darrers anys, i la província de Barcelona és la província on més cau l’atur en xifres absolutes.

Recomanacions personalitzades