Molins de Rei continuarà a la Zona 2 de transport públic fins al 2018

El sistema que ha d’acabar amb el greuge que pateix Molins de Rei per formar part de la Zona 2 de transport públic, la T-Mobilitat, s’endarrereix dos anys, fins a finals del 2018. L’Ajuntament ho lamenta. 

Dos trens passen per l’estació de Molins de Rei // Arxiu — Jose Polo

Molins de Rei continuarà formant part de la Zona 2 de transport públic i pagant molt més per anar a Barcelona que altres municipis més llunyans de la capital catalana fins, com a mínim, l’any 2018. I és que segons va avançar La Vanguardia, la T-Mobilitat, el nou sistema de tarifació que havia d’acabar amb les corones tarifàries i amb el greuge que pateix el municipi anunciat pel 2016, s’ha tornat a endarrerir.

Un nou retard, aquesta vegada de dos anys, que el govern municipal format per CDC i PSC lamenta. “No és una bona notícia per a Molins de Rei”, reconeix l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “Teníem esperances en el 2016 però no ha pogut ser”, afegeix el primer tinent, Xavi Paz (PSC). “La velocitat de les necessitats és més ràpida que la de les solucions”, indica Paz. “Instem a l’AMB i a la Generalitat que es prenguin seriosament el tema”, exigeix el primer tinent.

Casals reclama que altres municipis se sumin amb més contundència a la reclamació de l’arribada de la T-Mobilitat. “A vegades sembla que només estrenyem nosaltres i Sant Cugat”, critica l’alcalde. “A vegades l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està massa obsessionada a limitar que entrin cotxes a Barcelona i, el cert, és que per a una família molinenca pot sortir més car anar en transport públic”, argumenta el també diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

Després d’una gran mobilització ciutadana que va entregar 4.000 signatures a l’Ajuntament aconseguint la unió, atípica a Molins de Rei, de totes les forces polítiques i que després es va congelar, Molins de Rei va aconseguir no pagar dues zones només per anar a Sant Feliu de Llobregat. És l’únic, i insuficient perquè la majoria de molinencs es desplacen a Barcelona, avenç en aquest aspecte que s’ha aconseguit fins al moment.

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va defensar amb l’alcalde Casals la T-Mobilitat com a solució al greuge comparatiu que pateix Molins de Rei durant la passada Fira de la Candelera. El mateix Casals deia a Viu Molins de Rei al març del 2015, abans de les eleccions municipals, que el compromís per una solució per a Molins de Rei era el “gener del 2016”. El terminis, una vegada més, es tornen a superar amb escreix.

Recomanacions personalitzades