Guerra preventiva contra el tigre del plàtan

L’Ajuntament ha hagut de tractar els plataners de trenta punts diferents de Molins de Rei per evitar que s’hi instal·li el paràsit tigre, un insecte que menja les fulles fins que mata l’arbre. 

Imatges dels plataners al carrer Verge del Pilar, un dels llocs on ha calgut tractament contra la plaga // Viu Molins de Rei

Imatge dels plataners al carrer Verge del Pilar, un dels llocs on ha calgut tractament contra la plaga // Viu Molins de Rei

Els tècnics de l’empresa de jardineria contractada per l’Ajuntament de Molins de Rei han tractat els plataners de fins a trenta punts diferents del municipi per tal de combatre un paràsit que posa en risc la salut dels arbres. Es tracta del tigre del plàtan, un insecte d’un mil·límetre de llarg i de color blanquinós que s’alimenta de les fulles dels arbres de la primavera a la tardor, i que després hiverna a l’escorça.

L’Ajuntament ha programat aquests tractaments per evitar riscos majors l’any vinent. Segons diversos professionals fitosanitaris, a la primavera els insectes acaben d’hivernar i surten de l’escorça per alimentar-se i es reprodueixen a un ritme d’uns 350 ous al dia, infectant l’arbre en pocs dies. Per tant, en cas de detectar-se la presència del paràsit s’hauria de fer un tractament fitosanitari just a l’inici de la primavera. Segons fonts municipals el tractament que es realitza ara és complementari al primaveral i es realitza com a mesura preventiva davant dels possibles problemes que puguin sorgir el 2017.

El tigre del plàtan no implica cap tipus de risc per la salut dels humans, tot i que sí que poden provocar molèsties pels veïns, vianants o clients de les terrasses dels bars que es trobin a prop dels arbres infectats.

Recomanacions personalitzades