La Guardia Civil desmantella un polígon industrial il·legal a Molins de Rei ple de residus

A les afores del polígon industrial Riera del Molí-2 s’hi trobava un grup d’empreses sense llicència d’activitat que es dedicaven a la gestió de residus de la contrucció, fundició d’alumini i recollida i emmagatzematge d’altres residus. Una actuació conjunta de Guardia Civil, Policía Nacional i Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha acabat amb la seva activitat.

Imatge de l'exterior del polígon industrial il·legal desmantellat // Guardia Civil

Imatge de l’exterior del polígon industrial il·legal desmantellat // Guardia Civil

Tones d’escombraries, insalubritat, treballadors irregulars… Aquest és el panorama que es trobava a les afores del polígon industrial Riera del Molí-2, on un conjunt de set empreses hi actuaven de manera irregular fins ara. La Guardia Civil, amb col·laboració de la Polícía Nocial i la Guàrdia Urbana de Molins de Rei ha desmantellat aquest pseudo polígon industrial dedicat als residus que, segons les autoritats, era un atemptat al medi ambient.

Les empreses es dedicaven a la gestió de residus de construcció, fundició d’alumini, recollida i emmagatzematge de residus i ferreteria, tot sense cap tipus de llicència d’activitat ni complir cap normativa. De fet, la Guàrdia Urbana va detectar fins a una trentena d’infraccions a la normativa sobre residus, com per exemple: no tenir codi productor, no lliurar els residus a un gestor autoritzat, emmagatzematge irregular de residus, envasos inadequats, manca de registres, etc., A més a més, les 10 persones que es trobaven treballant en el moment de l’actuació policial no van poder justificar la seva alta a la Seguretat Social, i la policia està esbrinant ara altres possibles irregularitats en la seva situació laboral, havent manifestat la major part dels identificats que treballaven de manera irregular.

D’aquesta manera s’ha clausurat l’activitat d’aquestes empreses, i ara el que queda és el rastre de residus mal acumulats i altres escombraries. Aquí us oferim algunes imatges de com es troben les naus en qüestió:

Recomanacions personalitzades