ERC entrega els primers premis Caterina Casas

Muriel Casals – a títol pòstum – i la PAH Molins de Rei han rebut els primers guardons Caterina Casas davant d’un centenar d’assistents a la Federació Obrera. 

Foto de família amb jurat i premiats // ERC Molins de Rei

Foto de família amb jurat i premiats // ERC Molins de Rei

ERC Molins de Rei ha fet l’acte d’entrega de la primera edició dels premis Caterina Casas. Els premiats han estat Muriel Casals a títol pòstum en la modalitat compromís nacional i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Molins de Rei en la modalitat compromís social.

Isabel Casals, germana de Muriel Casals, i dos representants de la PAH molinenca han rebut els guardons aquest divendres en un acte que ha reunit a un centenar de persones, segons informen els republicans.

El secretari d’Òmnium Cultural, entitat que Casals va presidir, ha assegurat durant l’acte que la premiada ha fet “molt pel país i per la societat” i ha afegit que ella ha estat l’encarregada de fer que Òmnium passés del “món cultural exclusivament a l’independentisme”.

Per la seva banda, Ramon Maglione i Jordi Claret han estat els representants de la PAH Molins de Rei que han recollit el premi. Maglione ha indicat durant la seva intervenció que per l’actual govern municipal format per CDC i PSC la política d’habitatge i de fer front a la crisi “no és la seva prioritat ja que les mesures del Consell de Seguiment de la Crisi han estat totalment ineficients per aconseguir aquest objectiu”.

La diputada electa d’ERC al Congrés, Ana Surra, ha tancat l’acte remarcant la importància de les dones que “lluitat pels seus ideals en contextos molt complicats com és el cas de Caterina Casas”, que va ser la primera molinenca en ocupar un càrrec polític.

Recomanacions personalitzades