La Barrina debat la judicialització de les protestes populars

Quinze dies abans que es faci el judici als encausats per les protestes contra el pla urbanístic Caufec (d’Esplugues de Llobregat), la Barrina ha quedat petita en una xerrada organitzada pel col·lectiu Ni Muts Ni A La Gàbia, que dóna suport als encausats.

Un moment de la xerrada de Ni Muts Ni A La Gàbia // Casal La Barrina

Un moment de la xerrada de Ni Muts Ni A La Gàbia // Casal La Barrina

El Casal Popular la Barrina ha organitzat una xerrada i debat sobre la judicialització de les protestes populars, amb força èxit d’assistència. Els protagonistes de l’acte han estat membres del col·lectiu Ni Muts Ni A La Gàbia, constituït com a plataforma de suport als veïns d’Esplugues de Llobregat que han estat encausats per les seves protestes contra el pla Caufec, un projecte urbanístic al municipi d’Espluges de Llobregat.

Amb el títol Què passa quan una persona propera la volen portar a la presó?, els assistents a l’acte van debatre sobre el com i el perquè les administracions públiques judicialitzen actes de protesta que es fan en contra de decisions que prenen, i com viuen les persones encausades i els seus familiars i amics tot aquest procés.

Concretament el dia 25 d’abril és quan se celebrarà el judici en qüestió, després de més de set anys d’espera. Aquest llarg temps i la seva gestió emocional va ser un dels temes principals. També es va parlar de l’arbitrarietat de les acusacions, i com es repimien les protestes populars durant la Transició i actualment.

 

Recomanacions personalitzades