L’Ajuntament millora els permisos de maternitat i paternitat dels treballadors municipals

Aprovat per unanimitat l’increment dels permisos de maternitat i paternitat dels treballadors de l’Ajuntament de Molins de Rei. S’amplia el permís a la setmana 37 d’embaràs i, pel que fa als pares, el termini passarà de 15 dies a un mes. 

Ple Municipal Febrer Molins de Rei 2016

Imatge del ple municipal de febrer, on s’ha aprovat la mesura // Jose Polo

Després de les retallades de drets laborals a l’administració publica perpetrades pel govern espanyol del PP, un petit canvi de normativa ha permès l’Ajuntament de Molins de Rei modificar les condicions de treball dels treballadors municipals en els seus permisos de maternitat i paternitat. La mesura s’ha aprovat al passat ple municipal del mes de febrer per unanimitat entre les forces polítiques molinenques.

Pel que al permís de maternitat retribuït s’ha ampliat el termini a la setmana 37 d’embaràs i, en cas de gestació múltiple, a partir de la setmana 35, segons explica el regidor de Recursos Humans, Pep Puiggarí (PSC). Tanmateix, les mares mantindran el seu salari complet durant el primer any després del part. Pel que fa als permisos de paternitat, els treballadors municipals que ho demanin veuen el seu permís augmentat de 15 a 30 dies.

D’altra banda, també es recuperen permisos per facilitar la conciliació en el cas de treballadors que adoptin o acullin, per aquells que siguin víctimes de violència de gènere o terrorisme i per aquells que tinguin fills menors afectats per malalties greus com el càncer.

“Anem intentant recuperar drets laborals que en el seu moment ens havien segrestat”, indica Puiggarí, qui també assegura que el govern municipal format per CDC i PSC vol “donar exemple” i estar “a la punta de llança” dels drets dels seus treballadors.

Unes afirmacions que han servit perquè Ana Aroca, de Molins Camina, recordi a Puiggarí durant el ple com tots els sindicats de l’Ajuntament mitjançant una moció i la Guàrdia Urbana s’han queixat de les polítiques de la sociovergència matèria laboral. “Potser la política de recursos humans del govern no és la millor”, ha opinat Aroca, qui també ha recordat que el consistori porta sense cap de recursos humans “des de l’u de gener i no se l’espera” després de la dimissió de la persona que ocupava aquest càrrec.

Recomanacions personalitzades