Suprimida la reserva de sòl del Vial de Cornisa

Els sòls on s’havia de construir el Vial de Cornisa han estat classificats com a “espais lliures de Collserola”.i la reserva d’espai per construir la carretera que uniria Molins de Rei i Cerdanyola passant pel Parc Natural ha desaparegut del planejament metropolità. 

Mapa del Vial // Generalitat de Catalunya

Mapa del Vial // Generalitat de Catalunya

S’esvaeixen definitivament els fantasmes de la construcció del Vial de Cornisa, l’autovia de quatre carrils que havia d’unir Molins de Rei i Cerdanyola passant per Sant Cugat a través del Parc Natural de Collserola i que suposava un greu atac cap a l’entorn natural. La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha suprimit del Pla General Metrpolità (PGM) la reserva de sòl on s’havia de construir la infraestructura.

Estaven reservades 138 hectàrees al llarg de 15 quilòmetres de longitud des del PGM del 1976. La nova via volia connectar l’N-340 des de l’Ordal amb l’N-152 (C-17), que va de Barcelona a Granollers. Ara aquests terrenys passaran a formar part dels espais lliures de Collserola.

Molins de Rei, Sant Cugat i Cerdanyola van pactar el 2011 renunciar al Vial de Cornisa i es van comprometre a impulsar conjuntament un seguit d’accions per desprogramar definitivament la seva construcció. El projecte havia topat amb el rebuig d’una part de la ciutadania pel seu impacte sobre el medi ambient i també va tenir l’oposició Consorci de Collserola. El 2012 el consell general de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va iniciar els tràmits per desprogramar l’obra definitivament i protegir el sòl afectat.

La connexió entre aquests municipis és possible actualment gràcies a la B-30, l’AP-7, l’A-2 o l’AP-2 i els transports públics existents.

Recomanacions personalitzades