Una rua escampa el feminisme pels carrers de Molins de Rei

Col·lectius feministes de Molins de Rei organitzen una concentració per commemorar el Dia de la Dona. Després de fer lectures de textos crítics, marxen en rua fins a la plaça de l’Ajuntament. 

La rua feminista al seu pas pel carrer Major // Jose Polo

La rua feminista al seu pas pel carrer Major // Jose Polo

El Grup de Dones Les Heures, l’Espai Autogestionat Mallolis, La Mola i La Barrina, que organitzen diferents actes amb motiu del Dia de la Dona, també van convocar una concentració a la plaça de la Creu coincidint amb el 8 de març.

Des d’un punt de vista crític amb la societat, diferents dones van llegir textos feministes que denunciaven diferents situacions injustes que pateixen pel sot fer d’haver nascut dones. “Ens heu ensenyat a agradar els altres fins no agradar-no a nosaltres mateixes”, denunciava una. “Els partits polítics no es preocupen de la integritat de la dona”, afegia la segona. Un reguitzell de lectures crítiques per posar el mirall en els defectes del sistema des d’una perspectiva de gènere.

També hi va haver menció al drama de les persones refugiades que fugen de la guerra. Antònia Castellana, una de les integrants del col·lectiu Molins de Rei Acull i exalcaldessa de Molins de Rei, va proclamar que les fronteres “també eren violència masclista”. “Reclamem tombar les fronteres”, afirmava per després sentenciar amb rotunditat que Europa és “genocida”.

Després de les lectures els assistents a l’acte, que va tenir més afluència que l’organitzat institucionalment una hora abans, van marxar en rua fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, escampant el feminisme pels carrers de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades