Molins de Rei indica en els seus accessos que és un “municipi per la independència”

Uns cartells proclamen Molins de Rei com a “municipi per la independència” en les seves entrades. S’ha aprovat al ple municipal del mes de febrer tot i que l’ANC ja havia instal·lat rètols abans. 

Un dels rètols que proclama Molins de Rei com a "municipi per la independència" // Jose Polo

Un dels rètols que proclama Molins de Rei com a “municipi per la independència” // Jose Polo

Els diferents accessos a Molins de Rei indicaran que és un “municipi per la independència” gràcies a uns rètols. Una moció de Molins de Rei per la Independència – ANC entrada al ple municipal del mes de febrer a través dels grups municipals de CDC, la CUP i ERC que així ho dicta ha estat aprovada.

La moció no ha generat unanimitat i Ciutadans, el PSC i Molins Camina han votat en contra mentre que Iniciativa-MES ha optat per l’abstenció. Francisco García, l’únic regidor de Ciutadans, ha estat dur titllant la mesura de “retrògrada” i assegurant que l’objectiu és aconseguir “adoctrinament ideològic” per justificar el seu vot en contra.

El PSC i Molins Camina han coincidit en el seu posicionament. Tots dos grups municipals han demanat que els costos dels rètols siguin a càrrec de l’ANC i no pas de l’Ajuntament. “No tindríem res en contra de la moció si els cartells els paguen ells”, ha argumentat Ana Aroca, regidora de la formació que uneix Podemos, Equo i Procés Constituent en l’àmbit local. “La moció indica que hem de fer una actuació, no quantifica els costos i tampoc diu qui ho abonarà”, ha afegit el portaveu del PSC i primer tinent d’alcalde en el govern municipal que conforma amb CDC, Xavi Paz. El seu partit ha proposat una esmena a la moció perquè l’ANC pagui els rètols. Com que aquesta esmena no ha estat acceptada, tot el grup municipal, fins i tot el regidor Pep Puiggarí que en diverses ocasions s’ha manifestat partidari de la independència, ha votat en contra.

A més, Molins Camina ha criticat l’AMI, de la qual forma part Molins de Rei i que és l’ens que insta als municipis què en formen part a col·locar els rètols, perquè “no defensa el dret d’autodeterminació de Catalunya” sinó un “projecte ideològic i partidista que té com a objectiu la independència”. “Molins de Rei també es va declarar com a municipi no nuclearitzat i aquells cartells han desaparegut, on posem el límit?”, s’ha preguntat Paz.

Sílvia Guillén, d’ERC, ha contestat al PSC i Molins Camina que “no recorda cap moció en la qual s’hagi especificat el seu cost econòmic” i ha assegurat que el preu dels rètols “no és motiu” per no votar a favor de la moció.

Per la seva banda, Júlia Fernàndez, la nova regidora d’Iniciativa-MES que s’estrenava en el ple municipal, ha assegurat que la mesura “no és prioritària” i que tots els esforços en l’àmbit nacional s’han de dirigir aconseguir “el dret a decidir a través d’un referèndum” abans d’optar per l’abstenció.

Rètols instal·lats abans de la moció

Alguns rètols s’han instal·lat abans del debat al ple municipal. Han estat col·locats per l’ANC molinenca just abans de la Fira de la Candelera. “Creiem que era important col·locar-los seguint el que diu l’AMI” explica a Viu Molins de Rei Josep Miquel Hermoso, president de Molins de Rei per la Independència – ANC. De fet, la moció neix arran de la reivindicació que els rètols “encara no estaven instal·lats”, segons explica Hermoso.

Reviu el debat al ple municipal

Recomanacions personalitzades