Joan Ramon Casals torna a delegar la representació a l’AMB

Ramon Sànchez (CDC) serà el nou representant de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en substitució de l’alcalde Joan Ramon Casals, que ha delegat aquesta funció. La CUP critica l’alcalde per tenir poca disponibilitat i Molins Camina especula sobre la seva marxa de l’Ajuntament.

Casals en una de les últimes aparicions públiques durant l'Esportíssim // Jose Polo

Casals durant un acte // Arxiu — Jose Polo

Per segona legislatura consecutiva, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), ha decidit delegar el seu càrrec com a representant del municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Si bé en la primera delegació, efímera, va ser el polèmic Emilio Ramos (PP) l’home que va ocupar el lloc de Casals, ara serà una persona del seu partit, Ramon Sànchez, qui tindrà aquesta responsabilitat. Sànchez, doncs, acompanyarà l’altre representant molinenc, Xavi Paz (PSC), en aquesta administració supramunicipal.

El gest de Casals ha aixecat les sospites d’alguns partits de l’oposició, que comencen a alertar de la dificultat de l’alcalde per compaginar la seva feina a Molins de Rei amb una nova que no tenia en l’anterior legislatura, la de diputat al Parlament de Catalunya. “El canvi és positiu atès que l’alcalde i actual representant només ha assistit a tres de sis plenaris metropolitans com consta en les corresponents actes”, ha comentat sobre la delegació realitzada mitjançant un decret d’alcaldia en el passat ple municipal del mes de febrer Josep Raventós, regidor de la CUP. Des del partit majoritari de l’oposició també s’ha demanat debat sobre “les decisions importants” que es prenguin a l’AMB.

Mordaç ha estat Ana Aroca, de Molins Camina. “Ens preguntem si pensa desfer-se de totes les funcions fins que arribi el moment de marxar definitivament”, ha especulat la portaveu de la formació que uneix Podemos, Equo i Procés Constituent en l’àmbit local, fent públiques les seves sospites que Casals deixi de ser alcalde per dedicar-se a la política nacional. “Esperem que quan marxi d’aquest ple no ens assabentem també per decret d’alcaldia”, ha demanat Aroca, qui també ha acusat Casals de “fer de conseller de forma no oficial” tot i que, de moment, l’alcalde només és diputat.

Reviu el debat al ple municipal

 

Recomanacions personalitzades