El Foment Cultural i Artístic acull la preestrena de “La Xirgu”

Un film recorda la figura de l’actriu molinenca Margarida Xirgu. L’obra dirigida per Sílvia Quer s’ha preestrenat al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, una de les localitzacions principals. 

Imatge del photocall de l'estrena // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge del photocall de l’estrena // Ajuntament de Molins de Rei

El Foment Cultural i Artístic ha acollit la preestrena de “La Xirgu”, la pel·lícula per a televisió dirigida per Sílvia Quer que recorda la trajectòria de l’actriu més important de la història de Molins de Rei. El film és un drama històric que recrea la figura de Xirgu i la seva relació amb Federico García Lorca i Ramón María del Valle-Inclán.

L’acte ha reunit tant a la directora com als principals actors del film que es va rodar l’any passat a Molins de Rei i a Girona. De fet, molts molinencs hi han participat fent d’extres. També han assistit les autoritats municipals de les dues ciutats.

“La Xirgu” ha aconseguit el premi DO Catalunya i el premi a la Millor Intèrpret per Laia Marull en l’última edició del Festival Zoom. També ha estat seleccionada per participar en el “Prix de la Meilleure Fiction Espagnole” al festival de Luchon (França).

A més de Marull, que fa de Xirgu, també formen part del repartiment noms com Fran Perea (Federico García Lorca), Luis Zahera (Valle-Inclán), Pere Ponce, Pau Durà, Míriam Iscla, Boris Ruiz i Antonio Dechent entre d’altres.

Recomanacions personalitzades