La participació ciutadana sobre l’edifici del Molí s’inclourà en la del pla d’Equipaments

El govern municipal (CDC-PSC) vol incloure la participació ciutadana de l’ús de les parts de l’edifici del Molí on no anirà la biblioteca dins d’un procés participació més “global” sobre el nou pla d’Equipaments. 

Imatges de la tercera planta del Molí, on anirà part de la biblioteca // Jose Polo

Imatges de la tercera planta del Molí, on anirà part de la biblioteca // Jose Polo

En plena precampanya electoral Convergència anunciava que volia fer un “procés participatiu” sobre els 2.500 metres de l’edifici del Molí on no estarà situada la nova biblioteca municipal en una iniciativa “del partit i no del govern”. Ara, però, s’anuncia que aquest procés no serà exclusivament sobre l’històric edifici que s’ha començat a rehabilitar amb mesos de retard, sinó que s’emmarcarà dins d’un altre més gran: el del pla d’Equipaments de Molins de Rei.

“Teòricament la participació per l’espai del Molí s’ha d’incloure en la del pla d’Equipaments”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “Entenem que si es fa bé la participació en el pla d’Equipaments serà més complet que no fer-la per un espai exclusivament”, ha afegit el convergent. I és que el debat sobre què s’ha de fer amb la part del Molí que no serà la nova biblioteca ha de ser “més global”, en paraules del primer tinent i regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC). “A partir d’una diagnosi acurada i de les possibilitats que hi hagi, decidirem col·lectivament els usos de la planta baixa i la primera planta de l’edifici”, explica el socialista.

Tot i això, Casals deixa la porta oberta a fer una consulta exclusivament sobre el Molí: “si veiem que hi han propostes de fer-ho d’una manera diferent o fer un procés específic ho estudiarem”, ha anunciat preguntat per Viu Molins de Rei durant una visita a l’edifici ara en obres amb la companyia dels representants de l’AMB, encarregada dels treballs de rehabilitació de l’edifici que han d’acabar en un any, i realitzada dies després d’enviar als mitjans de comunicació una nota de premsa específica per anunciar l’inici de les obres.

Aquest procés de participació sobre el pla d’Equipaments es realitzarà “durant el 2017”, segons han indicat els responsables del govern municipal. Serà la tercera experiència d’aquestes característiques de la sociovergència 2.0 després dels pressupostos per barris i el Pla d’Acció Municipal (PAM).

 

 

Recomanacions personalitzades