Meteorologia, màgia i cinema també mariden amb el vi

La 165a Fira de la Candelera incorpora per primera vegada l’activitat “Experiències amb vi”, que combina la beguda amb diferents elements no habituals. La iniciativa allarga la mostra molinenca més enllà del tradicional cap de setmana. 

BAR DIANA

Escudé i Usert durant la sessió // Jose Polo

Escudé i Usert durant la sessió // Jose Polo

Amb formatge, oli, carn o coradella; durant els tradicionals tastos i maridatges de vi de la Fira de la Candelera s’han vist combinacions de tota mena. Però en la 165a edició de la gran mostra de Molins de Rei el vi s’ha vist combinat amb elements no materials com la màgia, la meteorologia o el cinema. Un peculiar maridatge que no deixa de buscar, al cap i a la fi, sensacions.

Mònica Usart, la pregonera de la fira i meteoròloga en diferents mitjans de comunicació, ha conduït la sessió titulada “Meteorologia i vi”, acompanyada de l’enòleg Pere Escudé. La vintena d’assistents a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal han analitzat com la temperatura i la climatologia poden fer variar el caràcter del mateix vi d’un any respecte a l’altre. De fet, una de les pràctiques que han fet els assistents és tastar el mateix tipus de vi de diferents anys, analitzant quins canvis pot donar-li el producte el fet que hi hagi un any més càlid o amb més o menys precipitacions.

Entre la meteorologia, la màgia i el cinema els tastos i maridatges del 2016 s’han allargat tres die més del que era habitual. Una mostra més que la Fira de la Candelera creix també temporalment i que, ni de bon tros, es pot reduir només al cap de setmana on Molins de Rei rep al voltant de 300.000 visitants.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades