La Fira Jove creix en visitants però no en solidaritat

La Fira Jove aplega cada cop més famílies, que agraeixen un espai de lleure pels infants enmig del recinte firal. Sigui per la poca difusió, o perquè no és obligatori, la gran majoria d’usuaris decideixen no colaborar al recapte de l’AFANOC, novetat d’enguany. 

Forn-de-pa-Molins

Prop de 2.000 infants participen a la Fira Jove // Elisenda Colell

Prop de 2.000 infants participen a la Fira Jove // Elisenda Colell

Un rocòdrom, una tirulina i inflables. Als nens que han acompanyat els pares a visitar la Fira de la Candelera no els cal res més per saber què és el que més els agrada de tot el recinte firal. La Fira Jove, aquest espai entre la fira d’entitats i la d’alimentació, s’ha convertit en lloc perfecte pels més petits de la casa. A grans trets, els responsables de l’àrea expliquen que cada any les cues de pares s’han fet més i més llargues.

La majoria, repeteixen. La molinenca Helena Martínez no ha deixat de portar els seus fills, i els dels amics que convida per la fira. També ho comenta en Carlos Gonzalez, mentre el Pol i la Laia es llencen des de la tirulina. “M’encanta que els nens també és puguin divertir a la fira”. I és que a vegades, les ànsies de firar-se dels adults les acaben pagant els més joves, anant amunt i avall. “Amb tanta botiga s’aborreixen, està molt bé que puguin jugar” deia l’Araceli Moreno des de la cua.

Es calcula que des de divendres a la nit hi han passat 1.800 infants. L’Elena Cardona, responsable d’aquest espai de la fira, assegura que “cada any hi ha més cues i famílies, és una passada” i considera que l’encert és una aposta de jocs apte per totes les edats. Per la tirulina i el rocòdrom, les xifres ronden els 300 nens, mentre que entre els inflables es calcula que hi han estat 1.500 infants. Potser per això s’explica l’èxit de participació del concurs de Dibuix Infantil Josep Maria Madorell, i és que aquest també és l’espai perquè creïn la seva obra.

Molta diversió, poca solidaritat

El repte d’enguany era sumar les ganes de diversió dels més petits amb un projecte solidari. La barreja no ha lligat gaire bé. La majoria de pares i mares no tenien “ni idea” que s’estaven recaptant fons per La Casa dels Xuclis, un projecte de l’Associació de Famílies Amb Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). L’entrada segueix sent gratuïta, però ara, qui vol, col·labora. Molts pares apuntaven que “no hi ha prou informació” i que per això no havien participat del recapte. Els organitzadors creuen que l’error en la distribució d’espais és el repte a millorar per facilitar la seva feina i els fons solidaris.

Infants de totes les edats han pujat a la tirolina // Elisenda Colell

Infants de totes les edats han pujat a la tirolina // Elisenda Colell

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades