La biblioteca Pau Vila s’omple de fruites i verdures del Parc Agrari

Arriba a Molins de Rei el projecte De l’hort a la Biblioteca, una iniciativa que pretén acostar els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat al conjunt de la població. A través de tallers, exposicions, xerrades i ampliant el fons documental, la biblioteca Pau Vila divulgarà els productes propis de la zona i el cultiu d’horts urbans.

Presentació del projecte de l'Hort a la Biblioteca // Marc Pidelaserra

Presentació del projecte de l’Hort a la Biblioteca // Marc Pidelaserra

Els últims anys s’han succeït les iniciatives per tal de reivindicar i donar a conèixer al conjunt de la ciutadania els productes que es cultiven al Parc Agrari del Baix Llobregat i ara a Molins n’arriba la darrera. Es tracta del projecte De l’Hort a la Biblioteca, una iniciativa que ja és present a altres municipis de la comarca i que ara també fa escala a la biblioteca Pau Vila. El centre organitzarà activitats, ampliarà el fons documental i crearà guies de lectura i materials de difusió per tal facilitar el coneixement de petits i grans sobre el cultiu, la cuina i el consum dels productes de proximitat.

Segons la directora de la Biblioteca, Montse Vera, mitjançant aquest projecte volen “col·laborar amb pagesos, entitats, associacions, restaurants i empreses per fomentar l’economia local i la cultura sostenible“. El primer acte que s’organitzarà a la Pau Vila serà un taller sobre crear horts urbans, dirigit a famílies amb infants majors de sis anys. Serà durant la Fira de la Candelera, el pròxim 4 de febrer.

En aquest sentit, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha reivindicat l’origen agrícola del municipi posant precisament l’exemple de la Fira de la Candelera i ha explicat que “des de Molins sempre hem defensat i potenciat el Parc Agrari” i ha manifestat la intenció de crear més projectes per tal d’apropar l’agricultura de la zona als centres escolars.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades