Frec a frec entre Foj i Gibon per la victòria a la T2

Xavi Foj i Nicolas Gibon mantenen una lluita aferrissada per aconseguir la victòria en la categoria de cotxes de sèrie del Dakar. 

Xavi Foj durant l'etapa 12 del Dakar // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj durant l’etapa 12 del Dakar // Foj Motorsport Coopertires

La potencia i les infraestructures d’Autobody, l’equip oficial Toyota, contra l’experiència d’un ‘indy’ del Dakar. A priori, la lluita entre Nicolas Gibon i Xavi Foj per aconseguir la primera posició de la categoria de cotxes de sèrie pot semblar desequilibrada, però les dunes i el fesh-fesh s’han encarregat, una vegada més, d’igualar les forces. A falta de només una jornada per acabar la competició, Gibon té 34 minuts d’avantatge sobre Foj. El francès ho té tot de cara per guanyar, però qualsevol errada serà penalitzada pel molinenc, que gairebé mai falla.

En la dotzena etapa entre San Juan i Villa Carlos Paz tots dos pilots han mantingut una lluita apassionant, purament dakariana, superant-se a cada punt de control i fent gaudir d’allò més als aficionats. De fet Foj ha anat per davant de Gibon durant gairebé tota la jornada però quan faltaven 140 km s’ha trencat el tub d’escapament del Toyota del molinenc. “Era una avería perillosa perquè s’estava escalfant tota la part elèctrica del cotxe”, ha relatat Foj. “Hem agafat un filferro d’una tanca d’una vaqueria i en Nacho ha lligat el tub com a pogut”, assegura explicant com han solucionat el problema.

Amb un filferro a l’escapament, així han acabat Foj i Santamaría l’etapa i, tot i així, segueix amb opcions de victòria a la categoria T2 i se situa en la posició 33 de la general. L’última bala de Foj Motorsport Coopertires es troba entre Villa Carlos Paz i Rosario, amb 180 km d’especial i un total de 699 km. Una etapa llarga per tancar el ral·li més dur del món.

 

Recomanacions personalitzades