El nou contracte d’enllumenat preveu la substitució de les làmpades poc eficients

Citelum torna a guanyar el concurs públic de manteniment de l’enllumenat de Molins de Rei. L’Ajuntament s’estalviarà un 19% respecte al que es gastava fins ara i les làmpades poc eficients seran substituïdes, aconseguint una millora en l’eficiència energètica. 

Imatge del nou enllumenat LED // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge del nou enllumenat LED // Ajuntament de Molins de Rei

Durant els pròxims tres anys el manteniment de l’enllumenat públic de Molins de Rei serà gestionat per Citelum, l’empresa que ha tornat a guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament. Segons explica el consistori, les làmpades poc eficients de punts com el passatge de Sant Joan, el carrer Sant Antoni Maria Claret o la plaça Antonio Marca seran substituïdes. També es millorarà la il·luminació de les escales de la Font del Vidre i del carrer Major, un dels punts neuràlgics del centre comercial a cel obert. S’instal·laran llums LED, més eficients energèticament.

El nou contracte comporta una rebaixa “del 19%” sobre el cost del servei, segons explica l’Ajuntament. Fins ara el consistori es gastava 325.000 euros i ara passarà a gastar-ne 287.000, asseguren. Pel que fa a les emissions de CO², es veuran reduïdes en 6.983,29 kg

“Amb aquest nou contracte ens garantim un bon manteniment de l’enllumenat amb un preu molt ajustat i millores”, assegura l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC). Xavi Paz (PSC), primer tinent d’alcalde, destaca que la despesa pública en enllumenat no puja “des de fa sis anys” per “les inversions de millora posant llums LED” a la via pública. El principal partit de l’oposició, la CUP, ha criticat que el procés de licitació se segellés mitjançant decret d’alcadia sense passar pel debat del ple municipal.

Recomanacions personalitzades