Junts pel Sí proposa Joan Ramon Casals com a “candidat de consens” per presidir la Generalitat

Junts pel Sí proposarà Joan Ramon Casals com a “candidat de consens” per presidir la Generalitat i així facilitar que la CUP investeixi president. Casals afirma que pot compaginar la presidència amb l’alcaldia. El diputat molinenc Albert Botran, clau en les negociacions.

Avís: és recomanable veure l’actualizació del final de la notícia 

Joan Ramon Casals, saludant a Artur Mas // Elisenda Colell

Joan Ramon Casals, saludant a Artur Mas // Arxiu – Elisenda Colell

Ho avisava la història: el procés havia de passar per Molins de Rei. Primer Artur Mas concebia Junts pel Sí al Foment Cultural i Artístic i ara aquest partit proposa el batlle molinenc i diputat al Parlament, Joan Ramon Casals, com a candidat a la presidència de la Generalitat amb l’esperança que la CUP, aquesta vegada sí, faciliti la investidura de la legislatura èpica de la desconnexió.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, Junts pel Sí ha arribat a aquesta decisió en una gran botifarrada a Santa Creu d’Olorda realitzada diumenge 27 i des d’on han seguit l’assemblea de la CUP a Sabadell finalitzada en empat tècnic entorn de la figura d’Artur Mas a través d’una pantalla gegant. Exactament, ha estat després d’una ballada de sardanes on la figura de Casals ha emergit com a nou candidat, sota l’atenta mirada de l’exalcalde de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, al qual li ha pogut explicar en persona com pagar a la Hisenda Catalana ara que ja no és alcalde. El nou càrrec de confiança a Sant Vicenç, l’exalcalde molinenc Víctor Puntas, ha pres nota de com fer possible que els impostos no vagin directament a Madrid també des del poble de l’altra banda del Llobregat.

President i alcalde, tot és possible 

Però Casals, en cas de ser president, no faria com Junqueras. En declaracions en exclusiva a aquesta redacció, el convergent ha afirmat que es veu amb la capacitat de “compaginar la presidència de la Generalitat amb l’alcaldia de Molins de Rei”. De fet, Casals considera que això seria bo per Molins de Rei perquè “si jo sóc president, el tema de la zona 1 ho puc solucionar en un moment”. Fins i tot el nou candidat a la presidència ha assegurat que en cas de ser president “Santa Creu tornaria a ser molinenca” perquè tindrà “més capacitat de diàleg amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’any vinent, el 2016, serà el centenari de la pèrdua de Santa Creu en mans de la capital catalana i es considera una bona data per recuperar aquest “element estratègic” per al consistori.

En acabar l'acte, els ponents s'han donat de la mà // Elisenda Colell

Casals donant-se la mà amb Botran en un acte // Arxiu — Elisenda Colell

Botran, clau en les negociacions

El diputat molinenc de la CUP, Albert Botran, ha estat una de les figures clau en les negociacions entre Junts pel Sí i els cupaires. Botran, que ja ha parlat més en unes setmanes com a diputat que en quatre anys com a regidor a l’Ajuntament de Molins de Rei, ha persuadit els seus companys de partit que Casals és una de les figures més socialdemòcrates de l’actual Convergència. De fet, ha recordat com l’alcalde es va abraçar a les tesis anticapitalistes en un debat.

Tot i això, la CUP tampoc s’ha decidit entorn de la figura de Casals. Alguns sectors del partit no es refien del molinenc. Com no podia ser d’una altra manera la CUP decidirà si donar suport o no al nou candidat en una assemblea. Aquesta es realitzarà a la plaça del Molí de Molins de Rei, on es construirà – ja es veurà quan – la nova biblioteca Pau Vila i on aquest partit ja es va fer la primera fotografia de campanya per unes eleccions al Parlament de Catalunya i a pocs metres d’on va realitzar una altra assemblea històrica amb un resultat molt més previsible i sense empats tècnics.

Actualització (28/12/2012): Aquesta notícia és falsa, ha estat publicada amb motiu del dia dels innocents. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Recomanacions personalitzades