14 dels 21 regidors de l’Ajuntament voten a favor de la declaració del Parlament per crear un estat català

La majoria dels regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei han mostrat el seu suport a la resolució del Parlament de Catalunya a favor de la creació de l’estat català. El PSC presenta una segona moció que no prospera i el regidor de Ciutadans marxa de la sala de plens. 

Les estelades van estar visibles des de la tarda del dia 10 // Jose Polo

La façana de l’Ajuntament amb dues estelades // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat una moció de suport a la resolució d’inici del procés de creació de l’estat català aprovada pel Parlament de la Catalunya. La iniciativa, presentada per ERC, CDC i la CUP, ha tirat endavant gràcies al vot a favor de 14 dels 21 regidors del consistori.

Els 13 regidors dels partits presentants de la moció han votat a favor i a ells se li ha sumat un del PSC, Pep Puiggarí, que s’ha mostrat reiteradament a favor de la independència de Catalunya en aquesta i altres ocasions. La resta de socialistes han votat en contra, com també ho ha fet la regidora de Molins Camina i Pere García, d’Iniciativa per Molins de Rei – MES. L’ecosocialista, però, ha reconegut que “personalment” votaria a favor però ha seguit les directrius de partit. Per la seva banda, el regidor de Ciutadans, Francisco García, ha marxat de la sala de plens en el moment de la votació, recordant el que va fer en el seu dia qui va ser regidor del PP, Emilio Ramos, durant una moció de la PAH.

El PSC presenta una moció federalista que és tombada

No ha estat l’única moció sobre les relacions entre Catalunya i Espanya presentada durant el ple municipal del mes de novembre. Entrant en una clara contradicció, el PSC Molins de Rei, partit que ha criticat quan el ple municipal es converteix en un pseudo-Parlament de Catalunya per parlar de temes que no són d’àmbit local, també ha presentat una moció sobre la temàtica, en aquest cas per defensar la seva postura federalista. “Consideràvem que la moció presentada pels altres grups superava tots els límits i volíem debatre també sobre la nostra proposta”, s’ha justificat dies després el portaveu del PSC, Xavi Paz. La moció socialista no ha prosperat amb els vots en contra de tots els partits presents a la sala i de Puiggarí, que tot i ser regidor pel partit que ha presentat el text ha votat en contra.

 

Recomanacions personalitzades