Detinguda una banda que havia robat a Molins de Rei quan fugia cap a Geòrgia

Els Mossos d’Esquadra han detingut una banda que havia robat en pisos de diferents poblacions catalanes, entre les quals es troba Molins de Rei, quan intentava fugir cap a Geòrgia. 

Imatges dels objectes robats per la banda // Mossos d'Esquadra

Imatges dels objectes robats per la banda // Mossos d’Esquadra

Sis homes i una dona han estat detinguts entre el passat 30 de novembre i l’1 de desembre per presumptes autors d’un total d’onze robatoris en diferents poblacions del Vallès, Barcelonès, Osona i Baix Llobregat, entre les quals es troba Molins de Rei.

La investigació ha estat possible gràcies a un veí de Ripollet, qui va fotografiar part de l’organització criminal, especialitzada a robar pisos i cases de particulars, quan intentaven forçar el pany d’una porta. Els Mossos d’Esquadra han investigat a partir de les imatges recollides per aquest veí, esbrinant que el nucli dur de la banda de lladres era de nacionalitat georgiana – sis dels set detinguts són de Geòrgia – i que també tenien còmplices de nacionalitat espanyola.

El modus operandi d’aquest grup de delinqüents era estudiar els edificis en els quals podien entrar per establir un dia i un horari per poder cometre els seus delictes. Sempre que robaven, un dels membres es quedava fora per vigilar el terreny. Accedien als pisos utilitzant rossinyols o tècniques com el bumping o la radiografia. Utilitzaven vehicles amb matrícula de diferents països per desplaçar-se per intentar despistar les forces de seguretat.

Fugint cap a Geòrgia

Les investigacions van esbrinar que alguns dels criminals volien fugir cap a Geòrgia el 30 de novembre. Davant d’aquest fet, els Mossos van procedir a la detenció i al registre de dos domicilis de Rubí, on vivien alguns dels detinguts. Van trobar aparells electrònics, rellotges, joies, bosses de mà i moneders entre altres coses, com els estris per entrar als habitatges.

Els detinguts han passat a disposició judicial i s’ha decretat l’ingrés a presó per tres d’ells, quedant els altres tres en llibertat amb càrrecs. Per la seva banda, la dona ha quedat en llibertat després de declarar. La investigació continua oberta a hores d’ara. La gran quantitat d’objectes recuperats fa pensar que els detinguts podien haver participat en més fets delictius.

Recomanacions personalitzades