Joan Guitart i Pascual Blasco presenten el llibre “Sangre Impura” a la Federació Obrera

Joan Guitart i Pascual Blasco han presentat la seva segona obra narrativa conjunta a la Federació Obrera de Molins de Rei, Sangre Impura, acompanyats del regidor de Cultura, Xavi Paz i de l’alcalde de la vila, Joan Ramon Casals, en un acte molt distès i afectuós.

SANGRE IMPURASangre Impura es la segona col·laboració literària entre Joan Guitart i Pascual Blasco, després de Sangre Virgen. En la presentació del llibre a la Federació Obrera de Molins de Rei els dos autors han explicat els motius de la seva fidel amistat i complicitat, fins a un cert punt, cordialment, i les raons bàsiques de l’edició de l’obra, sobretot el divertiment en l’escriptura i en el món de la ficció.

Sangre Impura pertany a un gènere bastant difícil de classificar, o potser impossible, ja que combina elements d’intriga, de misteri, de vampirisme, i també de moltíssima observació psicològica i social, i de la lluita entre el bé i el mal.

Com ha explicat Joan Guitart, “la tendresa i la crueltat són dues cares de la mateixa moneda, que no es poden separar. Cadascú de nosaltres sabem ser, a vegades, molt encantadors, però al mateix temps molt malparits”Pascual Blasco ha expressat una certa línia de continuïtat entre Sangre Virgen i Sangre Impura, però a la vegada considerant aquesta darrera obra com més adulta o més elaborada, tant en el sentit formal com de contingut, i no ha descartat futures col·laboracions, potser en d’altres temàtiques.

Tant Xavi Paz, regidor de Cultura, com Joan Ramon Casals, alcalde de la vila han felicitat i encoratjat als autors a seguir endavant en aquesta dialèctica mútua de creació literària, que han qualificat “d’exquisida i absoluta”

L’acte de presentació i de signatura de llibres ha prosseguit de manera molt afable i conversadora, entre persones que de debò s’estimen la literatura i també, o potser encara més, l’amistat i la vida, i qui sap si una mica també, al vespre, amb l’efecte espiritual i esotèric de la lluna plena i del fred i del vampir, un dels personatges centrals de Sangre Impura.

Recomanacions personalitzades