Joan Ramon Casals: “Els que generen alarma social sobre Les Guardioles governen a l’AMB”

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, arriba a la cita amb els periodistes amb un cafè a la mà, com és habitual en ell a mitja tarda. Home de costums, tornarà a compaginar la seva feina d’alcalde amb altres responsabilitats. En aquest cas una ben especial: ser diputat al Parlament de Catalunya. Comença l’entrevista amb empenta però se li fa llarga, sobretot davant les reiterades preguntes sobre les qüestionades obres de Les Guardioles de la part final. Tot i això, respon a tot. Ja té experiència a l’alcaldia i això l’ha fet més serè amb la premsa. De fet, ja ni critica Oriol Junqueras. 

Joan Ramon Casals davant la càmera de Viu Molins de Rei // Elisenda Colell

Joan Ramon Casals davant la càmera de Viu Molins de Rei // Elisenda Colell

Com valora l’inici de la legislatura?

Bé, la veritat és que molt bé. Des del punt de vista de Convergència venim d’un període de molt d’agraïment a la ciutadania de Molins de Rei per haver confiat en nosaltres. Hem enfocat aquesta legislatura com una continuïtat. Alhora sabem que hi ha coses que havíem de millorar, com el tema de la participació i la transparència. Des de la meva visió, comptem amb l’avantatge que tenim un govern on ja ens coneixem més. Comparat amb l’inici de l’anterior legislatura anem a velocitat de creuer.

Recorda la primera decisió en aquesta legislatura? 

[Pensa durant uns segons] Ara em deixes així… depèn de com t’ho miris. Com a principi, ganes de tornar a fer el govern i negociar el govern. No sé si això és una primera decisió. L’altra que vaig fer important, ja amb en Xavi, va ser concertar reunions amb organitzacions supramunicipals, especialment amb l’AMB, per encarregar-li la feina de tot l’eix de les avingudes Barcelona i València, el Pi i Margall i el parc Pont de la Cadena. Entenem que són tres eixos que van connectats i que poden ser hiper importants. Això va ser, pràcticament, el primer que vam fer, conjuntament amb demanar hora una vegada més a Renfe i Adif pel tema de l’estació de Molins de Rei i la resposta, una vegada més, ha estat que hi ha els diners i els pressupostos però no avancen, però seguirem insistint. L’altre tema, i que també creiem que és estratègic per Molins de Rei, és preguntar per la perllongació del carrer del Pla i les rotondes de la zona.

En les negociacions per formar govern amb el PSC, va tenir clar des del primer moment que no compartiria alcaldia amb Xavi Paz com van fer en la passada legislatura?

Ara no sé si ho recordo, t’ho dic de debò. Segurament sí, però no va ser una decisió que es va prendre la nit electoral o l’endemà. Va ser conjuntament amb tot l’equip que vam analitzar els resultats.

Una de les principals novetats respecte a la passada legislatura és que passeu de governar en minoria a governar amb majoria. Això canviarà la forma de fer del govern municipal? 

“Amb majoria absoluta tindrem més capacitat de diàleg amb l’oposició”

Crec que afectarà en positiu. Tindrem més capacitat de diàleg amb l’oposició. Algú dirà que això és contradictori però crec que en l’anterior legislatura hi havia moments en els quals l’oposició s’ajuntava molt fàcilment només perquè tenia la capacitat de tombar al govern. Ara que no poden, espero poder entrar amb més profunditat en els temes, negociant amb cadascuna de les forces polítiques.

Com és el clima amb els partits polítics de l’oposició, ara que noves formacions han entrat al ple municipal? 

A vegades depèn del tema però en global, de moment, molt bé, amb moltes ganes de treballar. Ens hem reunit amb les grans forces de l’oposició per marcar els grans temes que van sortir durant la campanya i el debat d’investidura. Intentem tenir en compte aquests grups en els temes que ells consideren més importants. També és veritat que es pot notar una certa sensació de també voler tenir una part de duresa, per mi, excessiva en algun punt determinat.

Pel que fa a les relacions amb el teu soci de govern, el PSC, vam percebre que les últimes eleccions al Parlament de Catalunya van generar algunes tensions.

“El PSC ha marcat el seu perfil però també ha respectat la majoria molinenca d’anar avançant cap a la independència”

[Pensa…] Jo no ho vaig notar, la veritat. Potser és que ja ens coneixem. En tot cas, la sensació és que el govern va millor que mai. Hi ha coses que no vam parlar gaire amb el nou pacte perquè van funcionar molt bé en l’anterior i ja les donem per sabudes. Hi ha una sèrie d’àmbits en els quals sabem que tindrem diferències amb el PSC i en l’àmbit nacional és on tindrem més diferències. Però respectem que cadascú pugui opinar, només faltaria! Jo sempre he agraït que tot i que el PSC ha marcat el seu perfil moltes vegades també ha respectat la majoria molinenca d’anar avançant cap a la independència en aspectes com que l’Ajuntament doni suport a l’AMI, per exemple. Ells poden no estar d’acord però tampoc bloquegen.

Però el seu discurs durant la Diada Nacional de Catalunya va fer reaccionar el PSC Molins de Rei

Si però només faltaria que jo no pogués dir el que cregui com alcalde i només faltaria que si el PSC creu que hi ha coses en les quals no està d’acord que no tenen a veure estrictament amb Molins de Rei no ho pugui dir.

Paz, líder del PSC, i Casals, alcalde per CiU, durant l'ofrena floral a Rafael Casanova // Jose Polo

Paz, líder del PSC, i Casals, alcalde per CiU, durant l’ofrena floral a Rafael Casanova de l’11 de setembre de 2015 // Jose Polo

A diferència de la passada legislatura, la sociovergència aprovarà per primera vegada un Pla d’Actuació Municipal (PAM). Quins seran els eixos del PAM? Quan es farà públic? 

Explicaré el que crec que puc explicar. Hem fet un diagrama de com volem aprovar el PAM i en aquest hi ha diversos moments. Ara estem en un moment de treball intern polític i tècnic. La base seran els quatre eixos del pacte de govern, que en aquesta ocasió ha tingut molt més contingut i detall que fa quatre anys. Intentarem concretar el màxim possible els terminis i el finançament. Després la idea és que hi hagi una part de participació de fora de l’Ajuntament i debatre amb la resta de forces polítiques. Ho intentarem aprovar al març del 2016, que és el compromís que hi ha. Més o menys abans d’acabar d’aquest any, hi haurà un document públic perquè els ciutadans puguin fer aportacions.

Recentment ha estat escollit diputat. Com va viure el primer dia al Parlament?

“Ser diputat és una cosa que em fa molta il·lusió i que no m’esperava”

Bé, va ser realment molt emocionant. Ser diputat és una cosa que em fa molta il·lusió i que no m’esperava. Primer em van proposar formar part de la llista de Junts pel Sí, i em va fer molta il·lusió, i a més em sembla un model molt correcte pel procés excepcional que estem vivint de portar el país cap a la independència. El fet que puguem participar en coalició amb Esquerra i amb gent magnífica de la societat civil és fantàstic. A més, he estat escollit diputat en un moment molt important. El primer dia vaig tenir la sensació aquella de les pel·lícules, d’estar en un lloc que fins ara veia per la tele. Les sensacions d’il·lusió i honor es poden explicar poc.

Com pot afectar la seva tasca com a diputat a la seva tasca com alcalde?

Jo espero que en positiu. És cert que hi ha un tema de temps que tothom i pensa però recordo que jo sempre, a més de ser alcalde, he tingut altres responsabilitats. Mai he tingut dedicació exclusiva a l’alcaldia. Ara només faré d’alcalde i de diputat i només cobraré com a diputat. Tinc la sensació que des del punt de vista de temps és fàcilment combinable. Hi ha altres que encara tenen moltes altres responsabilitats com l’alcalde de Sant Vicenç, l’Oriol Junqueras. I no ho dic de forma despectiva. Per sort, aquesta legislatura hi ha molts alcaldes i alcaldesses els que estarem al Parlament. Jo crec que és molt bo.

Però quantes hores dedicarà a ser diputat? Ho té calculat? 

“Dimecres i dijous em dedicaré a fer de diputat de forma gairebé plena.”

No, teòricament, en un principi, per com funciona el Parlament, dedicaré els dimecres i els dijous de forma gairebé plena.

Amb tot, hi ha veus que ja diuen que l’alcalde estarà més pendent del que passa a Barcelona del que passa a Molins de Rei. 

No em coneixen, la meva prioritat és Molins de Rei i ho seguirà sent.

Joan Ramon Casals en un instant de l'entrevista // Elisenda Colell

Joan Ramon Casals en un instant de l’entrevista // Elisenda Colell

Abans ha fet referència a Oriol Junqueras, persona que sempre surt a les nostres entrevistes i que en alguna ocasió ha criticat. Com ha estat l’experiència de compartir partit polític i campanya amb l’alcalde de Sant Vicenç?

“Jo mai he criticat a l’Oriol Junqueras”

[Riu] Molt bé, però perdona, jo mai he criticat l’Oriol Junqueras.

Home, sí, a l’última entrevista com alcalde la passada legislatura, sí que el va criticar

Em vas preguntar per alguns temes d’ocupació i jo el que vaig dir és que, tot i no fer res incorrecte, potser no venia prou informat de segons quines coses. Mai el vaig criticar de forma directe. Però això mai m’ha generat cap problema amb ell a nivell institucional i a nivell personal encara menys. Ha estat un plaer, i fins i tot un honor, treballar amb ell en tots els temes de país. També en l’àmbit del Baix Llobregat haurem de treballar plegats, perquè ell també és diputat de la comarca.

Com a diputat, podrà influenciar més en temes com que Molins de Rei formi part de la Zona 1 de transport públic? 

Espero que sigui beneficiós en moltes coses. Al final, ser diputat et dóna molts més contactes i, teòricament, molta més capacitat d’arribar al govern. És cert que jo, personalment, ja la tenia. Sempre ho he explicat: que el nou institut es faci a Molins de Rei no és casualitat. Teòricament, si sóc diputat, això s’ha de mantenir o ser una mica més fàcil. Referent a l’aspecte que comentaves, el de la zona 1, hem de ser conscients que no és un problema que resoldrem només per Molins de Rei sinó que s’ha de resoldre per 18 municipis més. Treballaré perquè aquesta solució arribi el més aviat possible.

Hi ha alguna novetat en el tema de la Zona 1?

Hi ha una sèrie de possibles solucions i estan posades sobre la taula. Però ara hi ha hagut eleccions al Parlament de Catalunya i hi ha un govern en funcions que no té la capacitat de decidir això.

Abans ha comentat que només cobraria com a diputat, per què és millor per Molins de Rei que vostè cobri com a diputat i no com a alcalde que és? 

Bé, no t’ho sé dir. És una decisió personal, sempre ho he dit. També és un tema de no carregar més el pressupost, però això és el de menys, jo entenc que només s’ha de cobrar d’un sol lloc. Vaig ser el primer de renunciar a les dietes de l’AMB i ara, per sort, ho fan més consellers metropolitans. Crec que s’ha de donar exemple. Pots estar a molts llocs pel fet de ser alcalde però jo entenc que només s’ha de cobrar d’un sol sou i en aquest cas trio aquell que considero que pot ser més correcte. No faré com altres alcaldes que amb el seu sou el que feien eren beques, no vaig en aquest to, simplement dic que descarrego el pressupost municipal sense dir en què beneficio i en què no. És més per un tema d’exemple que s’està començant a fer per part d’altres càrrecs electes.

Deixarà de ser secretari de política municipal de CDC?

En principi sí. Ara estic començant a deixar-ho i ho hem d’acabar de deixar. Com hi ha el congrés nacional he d’esperar però ‘estoy en ello’.

L'alcalde i candidat de CiU, Joan Ramon Casals, es fa un selfie amb els assistents a l'acte de presentació // David Guerrero

Casals fent-se un selfie en un acte de la campanya electoral de les municipals // David Guerrero

En campanya va dir que faria una consulta o un procés participatiu sobre la reforma de les avingudes Barcelona i València. Com es concretarà aquest procés de participació i quan es farà?

Estem parlant amb l’AMB perquè ens diguin com haurien de ser una sèrie d’espais públics. Concretament ho hem fet pel parc Pont de la Cadena i les avingudes Barcelona i València i ho volem fer de forma participativa. Volem que ells ens vagin guiant en funció d’altres processos de participació similars. També volem que ells ens presentin tres, quatre o cinc projectes i, després de fer els debats pertinents, que la gent faci la seva tria. Dit això, en aquests moments la regidoria de Participació també està treballant dins del PAM i en l’actualització del Pla de Participació. Serà aquesta regidoria qui farà la proposta de com es fa la tria.

Com pensa articular el pla de xoc social que també va prometre en campanya electoral?

Hi ha coses, com els plans d’ocupació, que ja estem fent i són la continuació de la feina feta en la passada legislatura. Després hi haurà un increment en les partides socials i en l’àmbit de les polítiques d’ocupació. L’any 2016 anirà per aquesta línia. També treballant en poder treure ajudes més específiques pels col·lectius més vulnerables. També, si tot va bé, estem treballant en fer coses amb el tema dels pisos buits.

Ara que parla de pisos buits. Per què s’ha retardat tant el cens de pisos buits? i quan el veurem, per fi? 

D’aquí a ben poc farem una roda de premsa i explicarem tot plegat als partits de l’oposició.

Tindrem noticies d’aquí a poc?

Sí, d’aquí a molt poc. Perquè s’ha retardat? No hem deixat de treballar-hi i tampoc és tan fàcil. És cert que va haver-hi el tema d’una carta que va sortir més d’allò però nosaltres no hem parat de seguir parlant i fer feina en la comissió d’habitatge i anar parlant amb les entitats financeres de Molins de Rei. S’ha anat fent feina, però també és cert que a Molins hi ha molt pocs pisos buits de les entitats financeres.

Un altre compromís. Quan faran públics els costos de la campanya electoral de les eleccions municipals? 

Ja! de fet, ja podia estar fet, però ens hem anat enganxant una cosa amb l’altre. En tot cas, ho farem ja, no hi ha cap tipus de problema. Jo perquè no els tinc molt frescos però tampoc són tant difícils i són fàcils de fer.

Com van avançant les obres del nou institut i la reforma del Molí per convertir-lo en la nova biblioteca de Molins de Rei?

L’institut, ja es pot veure, va avançant molt bé. Anem ràpid i sense cap incidència seguint el calendari previst. Respecte el Molí, hi ha coses que passen. Els períodes electorals afecten en coses i és cert que el mateix període electoral va afectar l’AMB que és qui ho està tirant endavant. Es va retardar l’adjudicació del projecte de la biblioteca però està licitat i a punt d’adjudicar-se. En breus, no us podria dir la data, començarà la següent fase de les obres de la biblioteca. Anem dos mesos més tard del que ens agradaria. No ha passat res estrany, tot va amb normalitat però amb dos mesos de retard.

Algunes formacions polítiques volen tornar a obrir el debat sobre la mobilitat al Centre Vila. El govern municipal està disposat a parlar-hi?

Nosaltres debatem sobre absolutament tot però ho fem amb els mecanismes que el mateix ple de l’Ajuntament aprova i, teòricament, els partits hi estan d’acord. Demanem al govern coses que el partit de l’oposició no compleixen. Nosaltres tenim el Pla de Mobilitat aprovat i diu com ha de ser la mobilitat de tot el poble i també el Centre Vila. Es va aprovar al març d’aquest any, no fa ni un any, que ara després de fer unes eleccions que reafirmen la voluntat de la gent en seguir un Pla de Mobilitat es torni a obrir un debat no pot ser. El debat ja està fet. El mateix pla estableix on els grups polítics i tothom poden, constantment, anar fent aportacions i propostes que és a les comissions de mobilitat. A més, hi ha un error conceptual important: parlar de la mobilitat de Molins de Rei només parlant d’una zona és un error, sempre t’equivocaràs.

Casals, pensatiu, responent una pregunta // Elisenda Colell

Casals, pensatiu, responent una pregunta // Elisenda Colell

El màxim responsable de l’empresa que està fent la primera fase de les obres de Les Guardioles, Rogasa, està presumptament implicat amb el cas de corrupció de les comissions del 3%. Aquest fet pot arribar a afectar Les Guardioles d’alguna manera? 

Les Guardioles no és un dels projectes que pot arribar a estar dintre d’això. Estic segur que l’adjudicació del projecte feta per l’AMB és correcte. No hi haurà cap mena de problema. Si en un cas molt remot, l’AMB hagués fet l’adjudicació incorrectament, això no afectaria la realització de les obres. Això tindria conseqüències en aquella administració i en els responsables tècnics i polítics però no en el desenvolupament de la mateixa obra. L’adjudicació ha estat feta per l’AMB i l’Ajuntament no té res a veure encara que molta gent es vulgui aprofitar per fer rebombori, que em sap greu personalment. Entenc que el que volen és perjudicar a la meva força política barrejant que sóc l’alcalde i aquesta empresa està fent una obra en aquest poble però és que l’Ajuntament no té res a veure. Crec que no tot val en política. Pots dir que Rogasa, que està fent això, està implicada, però intenta no posar per mig a l’Ajuntament de Molins de Rei perquè no té res a veure.

Però si es demostrés que tot és cert, les obres es veurien afectades?

És molt difícil. Una cosa és el que fa l’administrador i una altra el que fa l’empresa com a tal, que com a societat segueix funcionant. Podria haver un problema si Rogasa hagués de tancar, que en un principi la cosa no va per aquí. Estem parlant del cas més extrem, i fins i tot si es demostrés que l’adjudicació de l’AMB estigués mal feta que estic segur que s’ha fet bé, hi ha els mecanismes jurídics perquè les obres continuïn. En el cas més greu, podria tenir un retard de 15 dies però no més. No podria quedar-se penjada ni aturada per aquesta situació, que a més no és el cas ni molt menys.

ERC Molins de Rei enviava un comunicat de premsa alertant d’una possible paralització de les obres de Les Guardioles. Existeixen realment propietaris privats que volen abandonar el projecte? L’Ajuntament té constància d’aquesta circumstància? 

Hi ha coses que no m’agraden de certes formes de fer política. Dic això perquè jo sóc molt respectuós institucionalment amb l’AMB però recordo que qui tira endavant Les Guardioles i té la responsabilitat de fer la urbanització és l’IMPSOL, que depèn de l’AMB. Ells ens garanteixen que tot va bé i quan van començar Les Guardioles hi ha un compromís que això aniria endavant i aniria bé. El nou govern de l’AMB no ens ha dit que tingui cap canvi de voluntat. Dins de la primera fase hi ha propietaris privats que, si volen, poden començar a construir, però això ja és voluntari. Per les converses que hem tingut, en un principi, els privats tenen voluntat de participar d’aquesta primera fase. Però, en tot cas, tot el desenvolupament de Les Guardioles són set anys i, per tant, els privats tenen aquest temps per construir. No necessàriament s’han d’acabar de fer tots els solars. Recordo que, per exemple, si anem al polígon El Pla que fa 20 anys que està acabat encara hi ha parcel·les per desenvolupar o, si anem al barri de La Granja, encara hi ha tres per desenvolupar. Pot acabar passant que algun solar de Les Guardioles no es desenvolupi però el més important és la part principal, on s’han compromès l’IMPSOL, l’AMB i l’Ajuntament de Molins de Rei en tirar endavant.

Però l’Ajuntament té constància o no d’algun privat que es faci enrere o que s’ho estigui pensant? 

“Em sap molt de greu que partits polítics de Molins de Rei que formen part del govern de l’AMB vagin generant alarma social sobre Les Guardioles”

Però continuo. Dit això, part d’aquestes forces que han creat alarma social fent aquesta nota de premsa a la qual feies referència abans o altres com Molins Camina, que són Podemos, que també han dit Les Guardioles poden acabar sent un solar, els recordo són part del govern de l’AMB. La meva força política no. Són ells, ERC i Molins Camina, els responsables com a membres del govern de l’AMB d’informar si hi ha alguna cosa sobre les obres de Les Guardioles. A mi em sap molt de greu que partits polítics de Molins de Rei que formen part del govern de l’AMB vagin generant alarma social sobre una cosa en la qual tenen més responsabilitat que jo. No m’agrada que vagin escampant rumors. Dit això, i ho sabem des del principi, alguns petits propietaris privats que participen en l’àmbit de la primera fase estan començant a parlar entre ells perquè, ells sols, no tenen la capacitat de desenvolupar una parcel·la. Parlen per veure si algun dels propietaris grans poden comprar la seva parcel·la. Sí que hi ha converses entre els petits per mirar com ho poden fer o perquè siguin els grans que es quedin la seva part. Però això és normal. A més, també hi ha una part dels privats que estan intentant baixar el que han de pagar de quotes d’urbanització a l’IMPSOL. Però si això és així o no és un tema de l’IMPSOL, no de l’Ajuntament de Molins de Rei.

L’any 2006 es va fer un procés que va duplicar la capacitat d’edificabilitat de Les Guardioles. Parlem d’un projecte que està sobredimensionat? 

El projecte de Les Guardioles no és un projecte que neix de l’actual govern de l’Ajuntament de Molins de Rei, és un projecte que es va acabar d’aprovar a la legislatura anterior al 2011 i, sí que és cert que al 2006, i abans, es van fer el canvis més significatius. Creiem que és un projecte bo per Molins de Rei. Jo el 2006 no hi era, però estic convençut que l’Ajuntament que en el seu moment va fer tot això ho va fer pensant que era el millor per Molins de Rei i jo el que conec es bo. No crec que estigui sobredimensionat, però sí és cert que les coses van canviant amb el pas del temps. Segur que el desenvolupament hauria estat més ràpid en altres èpoques. Pel que recordo, aquell canvi es va fer per adaptar-se a voluntats de polítiques d’habitatge que hi havia en aquell moment. Estic convençut que es va fer bé.

Precisament, els estudis fets en aquella època i que recolzen el projecte parlen d’unes xifres de població l’any 2015 que, ni de bon tros, s’han assolit. 

La xifra màxima que pot assolir Molins de Rei desenvolupant tot són 32.000 habitants, més o menys, comptant Les Guardioles completament desenvolupades. No tothom necessàriament ha de venir a viure a Les Guardioles ràpidament. La Granja, per exemple, és un barri que s’ha desenvolupat al llarg del temps i no de cop. Les Guardioles estan pensades d’aquesta manera, que no s’omplin de cop. Es fan perquè Molins de Rei té necessitat d’habitatge públic i per aconseguit tancar la trama urbana perquè tenim un queixal entre dos barris. És l’últim gran creixement de Molins de Rei i que no es faci molt ràpid també és positiu. No li veig la part negativa.

No és que sigui negatiu o no, el tema és que es construeixin habitatges i després no hi hagi demanda perquè el projecte pot estar sobredimensionat. 

A veure, qui vulgui omplir un barri d’un dia per l’altre va completament equivocat. No estem urbanitzant amb la intenció que estigui ple amb tres anys ni amb set. Volem que ara primer hi hagi l’habitatge públic de l’IMPSOL i després l’habitatge públic que pugui fer l’Ajuntament. A Molins de Rei hi ha necessitat d’habitatge públic. De fet, quan ho vam anunciar es va apropar molta gent a preguntar a l’oficina d’habitatge. A més, hi haurà habitatge de lloguer públic perquè un dels problemes que tenim és que no hi ha oferta d’habitatge de lloguer i estem per sobre del preu del nostre entorn. Estem creant això no pels propers set anys, sinó perquè volem que hi hagi tres o quatre blocs de pisos d’habitatge públic de l’Ajuntament pels propers 100 anys. Això espero que quedi per sempre, no per omplir-ho en tres anys, sinó sí que ens equivocaríem.

Casals durant una visita d'obres a Les Guardioles // Jose Polo

Casals durant una visita d’obres a Les Guardioles // Jose Polo

Una part dels terrenys que ara són propietat de l’IMPSOL van ser venuts en el seu dia per l’Ajuntament, fet que va acabar facilitant la compra del terreny on ara es construeix el nou institut Lluís de Requesens. Un informe de Molins Camina assegura que l’Ajuntament encara està esperant cobrar part d’aquella operació set anys després. És cert?

És cert, però també hi ha una part que no acabarem de cobrar perquè l’Ajuntament també ha de pagar per urbanitzar en Les Guardioles com a propietaris, i una part es compensarà amb aquests diners. Per dir-ho d’alguna manera: nosaltres tenim uns beneficis per Les Guardioles però també tenim unes despeses i hi ha una part que es compensa. Després, també hi ha una part que s’ha de cobrar que, en principi, es cobrarà quan s’acabi de construir la primera fase d’aquí a dos anys i mig, més o menys. És cert que falta una part per cobrar, una altra es compensarà, i també que es van avançar aquells més de tres milions d’euros que van servir per comprar la parcel·la on ara es construeix el nou institut Lluís de Requesens.

I aquest fet no té cap efecte sobre el que ha de fer l’Ajuntament sobre el terreny? 

Respecte el que fa l’Ajuntament, no. És que no té res a veure. Estem parlant d’un conveni que es va fer de forma legítima amb una sèrie de condicions que s’estan complint més o menys, amb algunes variacions. L’únic que afecta és la part que ha de pagar l’Ajuntament però com que també hem de rebre tenim aquest acord de compensació. En tot cas, no té cap efecte real sobre el desenvolupament de la urbanització. I a més, i ho dic perquè quedi clar, l’Ajuntament de Molins de Rei no té cap notícia d’alguna cosa que estigui afectant el desenvolupament de la urbanització. I, de veritat, jo personalment estic sorprès que el partit que és al capdavant de l’AMB i és el responsable de tirar endavant Les Guardioles sigui qui posi més dubtes sobre el projecte. Institucionalment, no hi ha cap dubte per part de l’AMB, per tant, si el partit que està al capdavant de l’AMB vol tenir més informació o creu que Les Guardioles no es tiraran endavant vol dir que no està fent bé la seva feina a l’AMB o està amagant informació a l’Ajuntament de Molins de Rei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomanacions personalitzades