Martina Tresserra busca finançament per musicar poemes d’Estel Solé

Els poemes d’Estel Solé van en camí de convertir-se en cançons de la mà de Martina Tresserra. Les creacions de les dues actrius molinenques s’uniran en un disc si aconsegueixen els diners que demanen. Cada cançó tindrà la col·laboració d’artistes diferents. El pianista Joan Monné i l’actriu Mercè Martínez han participat a les primeres peces. 

El disc de Martina Tresserra es titularà "Altres Dones" en referència al llibre de poemes d'Estel Solé // Sílvia Poch

El disc de Martina Tresserra es titularà “Altres Dones” en referència al llibre de poemes d’Estel Solé // Sílvia Poch

Les dues són conegudes com a actrius, però tenen altres facetes menys visibles. Estel Solé, la poesia; Martina Tresserra, la música. La poeta i la cantant s’uniran en forma de disc amb cançons compostes i cantades per Tresserra, a partir dels poemes de Solé. Alguns ja estaven publicats als seus dos llibres, tot i que n’hi ha d’inèdits que encara no s’havien publicat.

“Per mi el teatre i la música sempre han anat molt agafats de la mà”, explica Martina Tresserra a Viu Molins de Rei. Tresserra va estudiar teatre musical, i ja havia acompanyat Estel Solé amb música en recitals de poesia. “Vaig decidir musicar els seus poemes perquè me’ls sentia molts propers”, afirma.

El disc, que serà el primer que publiqui Tresserra, es titularà “Altres dones”, en referència al que també va ser el primer llibre d’Estel Solé: “Dones que somiaven ser altres dones”. Els músics que acompanyin la veu de l’actriu aniran canviant a casa cançó. “He pensat cada poema amb una atmosfera diferent”, diu Tresserra, que afirma que “cadascú donarà el seu toc personal” amb estils molt diversos.

El pianista molinenc Joan Monné i l’actriu Mercè Martínez -posant la segona veu- han participat en les dues primeres cançons. Oriol Pidelaserra -músic del grup de teatre Filagarsa- i Clara Peya col·laboraran en altres cançons al piano. Sergi Estella (integrant del grup Empty Cage) i Guillem Roma hi tocaran la guitarra i la veu; i el també molinenc Leandre Lopes hi posarà la trompeta.

Les dues primeres cançons, “La dona boia” i “Fracassada”, es van gravar al setembre passat i estan recollides en vídeo pel molinenc Oriol Roig. Amb aquestes dues peces com a mostra, Martina Tresserra ha començat un Verkami per pagar la gravació de la resta de cançons i fer les còpies dels discos. Està anant a molt bon ritme: en nou dies ha aconseguit 1.030€ dels 3.350€ que demana. Si en 31 dies aconsegueix la resta el disc serà una realitat al febrer del 2016.

Recomanacions personalitzades