El nou Club Bàsquet Molins de Rei es presenta oficialment

El Club Bàsquet Molins de Rei ha fet la presentació dels equips en un Poliesportiu Municipal ple de gom a gom. 210 jugadors formen part de la nova entitat que aposta per “transmetre valors” en les categories de formació i defensar la categoria de Copa Catalunya en les categories competitives. 

Tres petites jugadores del CB Molins de Rei durant la presentació // Jose Polo

Tres petites jugadores del CB Molins de Rei durant la presentació // Jose Polo

Sense del corset del Club Esportiu Molins de Rei, el Club Bàsquet Molins de Rei, la nova entitat dedicada a aquest esport i que recull la feina de la secció de bàsquet després de l’escissió del Club Esportiu, ha començat a caminar amb bon peu. Diumenge 8 de novembre han fet la presentació dels equips després de la victòria del seu sènior masculí, que milita a la màxima categoria històrica del bàsquet molinenc, la Copa Catalunya. El Poliesportiu Municipal s’ha omplert de gom a gom de famílies i jugadors i jugadores de totes les edats, vestits amb els nous colors de l’entitat, en una estampa que augura un gran futur.

“Començar ha estat una mica complicat pel tema del canvi de nom”, comenta a Viu Molins de Rei el president, Marià Pujol. “Continuem tots els membres de la junta directiva que portava la secció de bàsquet del CE Molins de Rei”, explica. I és que la nova entitat té ja unes bases molt sòlides. La prova és que ni més ni menys que 210 jugadors practiquen esport gràcies a la seva feina. En total, 15 equips federats. “A nivell visual, amb escut i equipació, hi ha un canvi significatiu”, senyala Pujol qui, més enllà de temes d’imatge, reconeix que ara tenen “més aire” per poder prendre decisions “pensant exclusivament” en el bàsquet. “Fer el nou club ha estat un pas important”, considera Pujol il·lusionat amb el repte. En l’àmbit econòmic no hi ha hagut canvis perquè els ajuts municipals són els mateixos i, a més, s’han pogut mantenir les categories en les quals es jugava anteriorment.

Els jugadors de l'entitat sobre la pista del Poliesportiu Municipal // CB Molins de Rei

Els jugadors de l’entitat sobre la pista del Poliesportiu Municipal // CB Molins de Rei

A defensar la Copa

En l’àmbit més competitiu, després d’un inici complicat, el Cèltic Bàsquet Molins comença a agafar el to a la nova categoria, la Copa Catalunya. Els entrenats per Chus Fernández ja sumen tres victòries i tenen un balanç de 3-5. “Et poso l’exemple del futbol: imagina que ets l’Eibar i que les primeres jornades jugues contra un Barça, un Madrid i després un València. Això ens ha passat i és molt complicat”, explica Juan Couto, coordinador de les categories superiors de l’entitat. “Ara ja ens estem fent forts a casa i la defensa està sent molt important”, afegeix valorant la millora dels joves jugadors, la majoria dels quals són de Molins de Rei. “Confio molt en ells”, sentència el gallec.

Els jugadores del primer equip acompanyant els més petits // Jose Polo

Els jugadores del primer equip acompanyant els més petits // Jose Polo

A més de portar la coordinació, Couto ara és l’entrenador del sènior femení. Tot i que el seu equip és quart amb cinc victòries i dues derrotes, assegura que no han començat “tan bé” com li agradaria. Tot i aquesta exigència, el tècnic està feliç del treball de l’equip. “A nivell d’entrenaments treballen molt bé i anem millorant cada dia la màquina”, es felicita. “Encara ens queda un mes per poder estar al 100%”, observa Couto, que ha tornat enguany a les banquetes.

Els dos filials han començat de manera molt diferent. El B masculí és colíder a Tercera Catalana i tres jugadors d’aquest equip van entrenant amb el primer equip. “Fer un salt a Segona Catalana seria ideal amb el primer equip a Copa, però hem d’anar partit a partit”, diu el coordinador. El B femení, que estrena categoria després de pujar a Segona Catalana, encara no ha guanyat cap matx. “Treballen bé”, afirma poc preocupat Couto, qui recorda que l’objectiu d’aquest equip no és esportiu, sinó que és “aconseguir que molts jugadors i jugadores puguin acabar en el primer equip”.

Un projecte “transversal”

Jordi Llinas és el nou coordinador de les categories de base del Club Bàsquet Molins Molins de Rei, aquelles que donen sentit a tot projecte esportiu. Explica que vol que el projecte sigui “transversal”. “Volem que a més d’aprendre bàsquet, l’esport sigui una eina per transmetre valors als nens que després puguin servir quan siguin adults”, diu resumint un projecte que va molt més enllà dels resultats.

D'esquerra a dreta: Paz, Pujol i Guiu // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Paz, Pujol i Guiu // Jose Polo

“El bàsquet és una eina per educar i per formar perquè a més de fer esportistes també fem persones”, es reafirma el coordinador. La majoria dels entrenadors de la casa estan implicats en altres equips de l’entitat fet que, segons Llinas, crea “vinculació i arrelament” entre els jugadors i el club perquè “veuen que el seu entrenador també juga en un equip”. Tots els tècnics disposen de formació adient per portar a terme la seva tasca.

Felicitats per la Federació Catalana

Joan Guiu, veterà directiu de la Federació Catalana de Basquetbol, ha estat present durant la presentació del CB Molins de Rei. Guiu ha considerat que s’ha fet “un gran pas endavant amb l’entitat pròpia” i ha felicitat els molinencs per “la gran implicació que tenen els jugadors de les categories grans amb les inferiors i a la inversa”, aspecte que no és fàcil d’aconseguir.

Per part de l’Ajuntament de Molins de Rei només ha estat present el regidor d’Esports, Xavi Paz. El socialista ha considerat que era una jornada “molt important per Molins de Rei i pel seu bàsquet” i ha animat a la família del bàsquet molinenc a “seguir treballant en els valors de l’esport”. El del CB Molins de Rei és un camí que tot just acaba de començar.

Recomanacions personalitzades