El nou pas sota vies de Les Guardioles es converteix en canal portant l’aigua fins al carrer Amadeu Vives

La construcció del nou pas sota vies de la primera fase del barri de Les Guardioles recull l’aigua de les obres i la porta cap als carrers Amadeu Vives i Juli Garreta, que acaben completament inundats.

Imatge del carrer Amadeu Vives cedida per un veí

Imatge del carrer Amadeu Vives cedida per un veí

Ironies del destí. El mateix dia que l’Ajuntament de Molins de Rei acompanyat per l’AMB convocava a la premsa per fer una visita d’obres a Les Guardioles per mostrar les bondats del projecte i, en especial, del nou pas sota les vies del tren que s’està construint, aquest ha estat finalment un dels protagonistes de les grans inundacions de la nit del tres de novembre.

La construcció, que s’està fent en aquests moments, ha canalitzat l’aigua provinent de la zona de Les Guardioles fins a filtrar-se al carrer Amadeu Vives, que s’ha vist inundat i enfangat, en part per l’aigua provinent de les obres. El carrer Juli Garreta, que està situat just al costat, també s’ha inundat. La construcció, al cap i a la fi, ha fet les funcions de canal per portar l’aigua d’un costat a l’altre.

Fonts municipals asseguren a Viu Molins de Rei que l’empresa encarregada de les obres va habilitar uns dics de contenció, precisament, perquè això no passés. Aquests van “aguantar bé en un principi” fins que finalment van “cedir per la gran quantitat d’aigua”. Això va portar l’aigua fins al final del pas sota vies en construcció i la pressió de l’aigua ha fet que aquesta s’elevi per poder arribar al carrer Amadeu Vives. “Les mesures van funcionar prou bé”, assenyalen des del consistori.

A més, hi ha hagut despreniment de pedres i un tros de mur, quedant alguns cotxes malmesos. Els Bombers, la Guàrdia Urbana i l’ADF han fet acte de presència a la zona obrint les reixes del clavegueram per lluitar contra la inundació, que en els carrers s’ha solucionat durant la mateixa nit però que en el cas del pas sota vies encara es podia observar a primera hora del matí.

Veïns de la zona denuncien que en diverses reunions de la comissió de seguiment de les obres de Les Guardioles, amb presència de l’equip de govern municipal format per Convergència i PSC, havien alertat que això podia passar.

Recomanacions personalitzades