Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei

La direcció del partit es renova per complet després dels desastrosos resultats municipals. S’incorporen dos nous coordinadors, Josefina Pérez i Jordi Pedrol, a més de cares noves com Helena Ribé, Júlia Fernández o Ramon Vila. Des del mes de juny han abandonat el local del carrer Molí perquè no se’l poden permetre i ara es reuneixen a la Federació Obrera.

DSC_0005

Viu Molins de rei ha pogut assistir a una reunió de l’executiva local // Elisenda Colell

Iniciativa per Molins de Rei assumeix la derrota de les eleccions municipals amb una nova executiva. El partit ecosocialista, que s’havia mantingut al poder local durant diverses legislatures, va ser el menys votat amb representació al ple municipal, aconseguint un únic representant, Pere Garcia, a les darreres eleccions del mes de maig. Dies després de la derrota, l’executiva va dimitir en bloc.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la que va perdre les eleccions primàries contra Pere Garcia per situar-se al capdavant de la llista electoral de la qual ella mateixa no va voler excloure, Josefina Pérez, és qui, avui en dia, lidera el partit. Per no perdre l’estructura organitzativa amb el tàndem home-dona al capdavant, Pérez comparteix coordinació amb Jordi Pedrol. Tots dos són els nous coordinadors locals d’Iniciativa per Molins de Rei. Pedrol és tècnic mediambiental a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, tècnic en enginyeria agrícola, i va ser el número sis de la llista. Ni Pérez ni Pedrol havien format part mai abans de l’executiva local.

Qui també entra amb pes la direcció és Júlia Fernàndez, la número dos de la llista electoral pel 24 de maig. Juntament amb Garcia gestiona l’àrea de política municipal, fins que l’actual regidor es disposi a passar el relleu i abandonar la sala de plens. Una decisió que Pere Garcia ja va anunciar quan la direcció va dimitir en bloc. “És un tema molt personal” diuen des de la direcció, que consideren que és Garcia qui ha de marcar els tempos. Ningú preveu que el traspàs, però, es doni abans del mes de gener.

Saida Ehliluch, en un moment de debat amb Ramon Vila // Elisenda Colell

Saida Ehliluch, en un moment de debat amb Ramon Vila // Elisenda Colell

Altres cares noves són Helena Ribé i Ramon Vila, que mai abans havien tingut responsabilitats a l’executiva i no han figurat a cap llista electoral. Ribé gestiona les finances i Vila assumeix el càrrec de logística. Després de la caiguda en bloc de cares històriques, com Lluís Carrasco, Mercè Ferrer, Rafa Bellido o Sergi Conde només hi ha tres noms que es mantenen a la directiva. Un és Josep Lluís de Hoyos, que gestiona mobilitat i medi ambient, també molt vinculat a la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic. Al mateix temps es consolida Saida Ehliluch, ara “un valor en alça” de la formació, havent format part de la llista nacional de Catalunya Sí que es Pot el 27 de setembre. També es queda Júlia Abós com a responsable de comunicació.

Abandonen el local

La seu d'Iniciativa per Molins de Rei, deserta, un cop s'han conegut els resultats electorals // Elisenda Colell

La seu d’Iniciativa per Molins de Rei, deserta,després de conèixer els resultats electorals // Elisenda Colell

El fet d’haver passat de quatre a un seient a la sala de plens ha fet que el pressupost de la formació hagi minvat i no puguin afrontar el pagament del lloguer. Fa més de tres mesos que van abandonar la seu del carrer Molí, i ara es reuneixen a una sala de la Federació Obrera, com fan algunes entitats. Un pas que fonts de la nova direcció reconeixen que ha estat “traumàtic”.

Forjar una aliança amb Podemos

Josefina Pérez, moderant la reunió setmanal // Elisenda Colell

Josefina Pérez, moderant la reunió setmanal // Elisenda Colell

En l’àmbit municipal, no van aconseguir cap unió d’esquerres, més enllà de Manel Monllaó (MES). Tot i les crides constants a la confluència, ni la CUP, ni Podemos, ni EUiA van acceptar. Ara seguiran insistint-hi però tenint una prioritat clara: Podemos. Després de fer campanya conjunta a les autonòmiques es mantenen els contactes entre les dues formacions per pactar estratègies comunes. De moment, diuen, es troben en un punt “molt inicial” de les converses, però no tenen por anar a més, fins i tot creant una marca una que aixoplugui tant a Iniciativa com a Molins Camina – partit que uneix Podemos amb altres formacions a Molins de Rei – per concórrer plegats a les pròximes municipals. Fonts del partit d’Ana Aroca no descarten tampoc aquesta marca paraigües però sempre pensant a llarg termini i amb, de moment, molta prudència.

Segueixen tenint el suport dels que “han tocat poder”

Tots els càrrecs cessants del partit segueixen mantenint contacte amb la formació, han assegurat fonts de l’executiva a aquest diari. Ara es convoquen menys executives i més assemblees del que era habitual. El motiu, discutir, debatre i parar l’orella a les persones amb més experiència. També segueix merament vinculat a aquestes assemblees Manell Monllaó, número 4 a les llistes municipals, que ara forma part de la direcció nacional de Moviment d’Esquerres (MES), els díscols independentistes del PSC.

Recomanacions personalitzades