El Festival de Cine de Terror centrat en les fòbies incorpora una sessió infantil

Per primera vegada el festival tindrà projeccions per a nens entre 6 i 12 anys. L’edició dedicada a “Repulsión” i les fòbies ha augmentat un 30% les vendes dues setmanes abans del festival, que s’ha endarrerit respecte altres anys.

Equivalenza

El cartell recorda una de les escenes de "Repulsión" // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

El cartell recorda una de les escenes de “Repulsión” // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

El Festival de Cine de Terror segueix en la seva aposta per obrir-se a tots els públics possibles i crea una sessió per a nens. “Molts dels organitzadors tenim fills que sempre ens demanen de venir al festival i els havíem de dir que no”, explicava el coordinador del festival, Roger Sàbat, a l’acte de presentació. La sessió està pensada per a nens entre 6 i 12 anys, i s’hi projectaran dos curts i un migmetratge de Pere i el Llop.

S’amplia així l’aposta pels més joves, que va començar fa sis anys amb les sessions per instituts. Aquest any tenen més participants que mai: hi haurà set instituts de quatre poblacions diferents, una d’elles Sabadell. “Veure que joves que han vingut com a alumnes amb l’institut, després vénen pel seu compte i compren la seva entrada és molt xulo”, afirmava el coordinador del festival.

L’aposta amb aquest i altres actes que s’han anat incorporant és, segons Roger Sàbat, “donar la màxima varietat possible perquè qualsevol persona tingui almenys un acte on anar”. També se segueix buscant la implicació del poble per “visibilitzar el festival a Molins de Rei anant més enllà de penjar cartells”. Després de fer el “Gastroterror” amb comerços d’alimentació locals i fer una sessió al Mulei, ara hi haurà aparadors guarnits que representaran diverses fòbies, que són el fil conductor d’enguany.

Les vendes pugen un 30%

Albert Galera, Roger Sàbat i Miquel Pastor van presentar el festival en un acte a Barcelona // Jordi Julià

Albert Galera, Roger Sàbat i Miquel Pastor van presentar el festival en un acte a Barcelona // Jordi Julià

Aquest any el festival es farà més tard: en comptes de fer-se la primera setmana de novembre es farà del 10 al 15 de novembre. “Així ens allunyem més del festival de Sitges, i ho tenim més fàcil per portar pel·lícules de l’any següent”, explica Roger Sàbat, que apunta que els propers anys voldrien endarrerir-lo encara més.

Tot i que el canvi de dates fa difícil comparar-ho amb com es venien les entrades, a menys de dues setmanes perquè comenci el festival les vendes han pujat un 30%. “N’hem venut fins i tot per la retrospectiva, que mai ningú n’havia comprat d’anticipades”, afirmava el coordinador, satisfet.

Pel·lícula sorpresa de Wes Craven

El festival es va presentar a un centre comercial de Barcelona, després de projectar alguns curts // Jordi Julià

El festival es va presentar a un centre comercial de Barcelona, després de projectar alguns curts // Jordi Julià

Els organitzadors del festival han revelat ja de qui serà la pel·lícula sorpresa, que es projecta durant les 12 hores de cine de terror. Serà de Wes Craven, mort l’agost passat i creador de “Scream” o “Malson a Elm Street”. Tot i això, sí que van mantenir la incògnita sobre el títol i no van detallar quina pel·lícula serà.

A aquesta pel·lícula retrospectiva l’acompanyaran sis pel·lícules més de secció oficial durant la nit de dissabte 14 de novembre: “Howl”, “The Hallow”, “Turbo Kid”, “Deathgasm”, We are still here” i “Bunny the killer thing”. Les altres nou pel·lícules de secció oficial estaran repartides durant la setmana, i entre elles n’hi haurà una que es projectarà per primer cop a Europa (The Hollow One), cinc a Espanya, i tres a Catalunya. S’hi han presentat més de 500 pel·lícules de 25 països.

Pel que fa a la retrospectiva, aquest any s’ha agafat com a fil conductor les fòbies, prenent com a punt de partida els 50 anys de la pel·lícula “Repulsión”. “Abans sempre triàvem un leitmotiv i buscàvem pel·lícules entorn seu, però aquest any ho hem fet al revés”, explicava el coordinador del festival. A més d’aquesta, i de la pel·lícula sorpresa de Wes Craven, es projectarà “Los ojos sin rostro”. També hi haurà una ponència sobre “Repulsión” i una taula rodona sobre les fòbies al cine de terror amb un psicòleg forense i un crític de cine.

Recomanacions personalitzades