Triplet de l’AEM a la cursa popular de Sant Miquel

La cursa de Sant Miquel veu com tres integrants de l’AEM ocupen el podi de la cursa popular. Tot i l’èxit local en la competició, la prova veu com la seva participació es redueix respecte a l’edició anterior. 

Els tres atletes de l'AEM arribant a la meta // AEM

Els tres atletes de l’AEM arribant a la meta // AEM

Marc Pascual, Oriol Pascual i Roger Pascual són tres atletes de l’Associació Esportiva Molins de Rei. L’Oriol i en Roger comparteixen un vincle familiar, són germans, però hi ha una cosa que uneix tots tres: han ocupat el podi de la 37à Cursa de Sant Miquel, en la seva modalitat popular. En Marc, de 16 anys, ha acabat primer, l’Oriol (17 anys) segon i en Roger (19 anys) tercer. En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Aduae Sondui.

Pel que fa a la cursa de 10 kilòmetres, la més matinera i dura de totes, el més ràpid ha estat Carles Montllor, que ha superat als seus rivals sense gaires complicacions. Amb rotunditat també ha guanyat Arantxa Suau, la més ràpida entre les dones que han participat en la cursa llarga.

A la cursa infantil les victòries s’han repartit entre Iker Santamaria i Sara Lanzarote. El Castell Ciuró ha estat l’escola de Molins de Rei més participativa amb 104 inscrits i el Bernat el Ferrer l’institut més atlètic, amb 135 participants.

Baixa la participació

No hi havia tant ambient com altres anys. Una sensació que pren lògica en contrastar les dades d’inscrits amb les d’altres edicions. Enguany hi han participat un total de 2.017 esportistes, uns 300 menys que l’any passat, quan ho van fer més de 2.300. “Al començar les classes més tard ens ha quedat menys temps perquè les escoles facin les inscripcions”, explica a Viu Molins de Rei Xavi Paz (PSC), regidor d’Esports i al mateix temps d’Educació. “La població escolar és una base molt important de la cursa popular i infantil”, argumenta.

Ambient en la sortida de la cursa de 10km tot i la baixa de la participació // Jose Polo

Ambient en la sortida de la cursa de 10km tot i la baixa de la participació // Jose Polo

Però les inscripcions també han baixat en la cursa llarga, on no hi participen escolars per la seva duresa. A més, hi ha hagut menys esforços de difusió que en altres edicions per part de l’Ajuntament. “L’ambició d’aquesta cursa no és créixer per competir amb curses de ciutats grans, sinó donar qualitat i festivitat”, explica Paz, qui reivindica que la de Sant Miquel és una prova que ha de servir de “promoció de l’esport” i que ha de destacar per l'”atenció al corredor”.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades