El PSC defensa la proposta federal al barri del Canal

Els socialistes visiten el Casal d’Avis Primer de Maig amb la candidata a diputada Alícia Romero i el primer tinent d’alcalde Xavi Paz. Diuen que volen continuar en una Espanya “diferent” per afavorir “les classes treballadores i mitges”. Paz critica el govern de la Generalitat per gastar-se els diners en “ambaixades i manifestacions”. 

Alícia Romero i Xavi Paz al Casal d'Avis Primer de Maig // Jose Polo

Alícia Romero i Xavi Paz al Casal d’Avis Primer de Maig // Jose Polo

El PSC Molins de Rei va escollir el barri que va acollir més immigració de la resta d’Espanya i on aconsegueix millors resultats electorals, el Canal, per començar la campanya de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. Davant d’una seixantena de persones al Casal d’Avis Primer de Maig, la candidata a diputada Alícia Romero i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, van defensar la seva proposta federal.

“Volem continuar a Espanya canviant les coses que no ens agraden, com per exemple Rajoy”, va assegurar Romero per començar la seva intervenció. Segons la número 4 a la llista dels socialistes per la demarcació de Barcelona, el projecte federal que presenten és una aposta “segura i estable” davant la via independentista, que presenta “inseguretats”. Davant d’un públic d’avançada edat, Romero va posar en dubte que en una Catalunya separada d’Espanya “les persones que han cotitzat a l’estat espanyol” acabin cobrant les pensions. “Ens va costar molt entrar a la Unió Europea per que ara sortim”, va opinar sobre un dels temes d’actualitat, la continuïtat d’una Catalunya independent a la UE.

“Sempre diuen que Espanya ens roba però la Generalitat pot fer més coses de les que fa actualment”, va indicar la socialista, posant per exemples una major lluita contra el frau fiscal i l’impost de successions. També va criticar la reforma laboral aprovada per CiU i PP. “Tenim un projecte federal per afavorir les classes mitges i treballadores”, va cloure Romero.

La sala principal del Casal d'Avis Primer de Maig durant l'acte // Jose Polo

La sala principal del Casal d’Avis Primer de Maig durant l’acte // Jose Polo

Paz, contundent en campanya

Partidari des de fa anys de donar la veu als catalans sobre la independència i capaç d’acollir independentistes declarats en el seu equip en clau local, Xavi Paz sempre s’havia pronunciat amb un to molt moderat envers la qüestió nacional catalana. Amb un to més contundent del que és habitual en ell i en una campanya electoral polaritzada, Paz va esvair dubtes.

“Catalunya no està pitjor finançada que Andalusia o Extremadura, simplement el govern català té un altre model”, va assegurar. Un model que, segons ell, es gasta els diners en “ambaixades culturals per tot el món i manifestacions a la Meridiana” i que ha atacat durant els últims anys “contra la igualtat d’oportunitats”, va denunciar criticant les polítiques de la Generalitat governada per Convergència, partit amb el qual ell mateix comparteix govern i ha pactat en dues ocasions en clau local.

Concretant els reclams al govern d’Artur Mas, Paz va incidir en la crítica a les polítiques que “obliden” la sanitat i l’educació, posant per exemple la situació que es viu a l’hospital Moisès Broggi i la falta de finançament a les llars d’infants. A més, també va assegurar que la Generalitat “dóna l’esquena als Ajuntaments” explicant que, per primera vegada, després d’haver fet tots els tràmits habituals i sense previ avís, s’ha rebutjat el PUOSC, el programa de cooperació del govern català amb els ajuntaments que tenia una dotació econòmica més gran.

Recomanacions personalitzades