L’Ajuntament es reunirà amb les ONG locals per coordinar esforços per una possible acollida de refugiats

El consistori ha convocat una reunió amb les entitats membres de Molins de Rei Solidària i altres col·lectius que s’han mostrat interessats en oferir solidaritat als refugiats sirians. S’explicaran les gestions que s’han fet fins al moment i es recolliran idees. 

Imatge de la concentració de la Plaça de la Creu reclamant solidaritat // Jose Polo

Imatge de la concentració de la Plaça de la Creu reclamant solidaritat // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei vol coordinar esforços amb les entitats socials després que la ciutadania mostrés una especial sensibilitat pel drama humanitari dels refugiats sirians amb una concentració a la Plaça de la Creu de la qual va sorgir la plataforma Molins de Rei Acull. És per això que el consistori ha convocat una reunió amb les ONG locals, que formen part de Molins de Rei Solidària, per tractar aquesta temàtica. La intenció és coordinar esforços davant la possible acollida de refugiats al municipi.

La regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido, explicarà a les entitats molinenques els passos que ha seguit l’Ajuntament fins al moment. Es donaran detalls de les gestions que s’han realitzat amb el Fons Català de Cooperació per establir un protocol d’acollida i de l’aportació de 3.000 euros que s’ha destinat en concepte d’emergència. D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat un telèfon -93 680 37 31- per recollir la proposta de voluntariat o altres accions per part de la ciutadania.

A més, des del consistori es vol aprofitar la trobada per recollir idees i aportacions dels representants de les entitats. És el segon gest de l’administració local després de posar-se a disposició de la Generalitat per acollir refugiats sirians.

Recomanacions personalitzades