300 senegalesos descobreixen l’handbol gràcies al CE Molins de Rei

52 samarretes de la secció d’handbol del CE Molins de Rei tenen una segona vida a la ciutat de Thionk Essil, al Senegal. El projecte, que ha tingut la col·laboració de la federació catalana i la IHF, ha promocionat l’handbol a l’Àfrica. 

Els nens i nens senegalesos vestits amb la samarreta del CE Molins de Rei

Els nens i nens senegalesos vestits amb la samarreta del CE Molins de Rei

Cooperació i handbol. Després de la separació de les seccions del Club Esportiu Molins de Rei des de l’handbol es va decidir fer una renovació de les equipacions i tothom preveia que les que s’utilitzaven fins ara acabarien dins d’un armari en forma de record nostàlgic. Però 52 samarretes verdes tenien un destí diferent. Un dels jugadors de l’equip aleví, alumne de l’escola La Sínia, estava realitzant un projecte sobre l’Àfrica quan va tenir la idea d’enviar les elàstiques a un país africà. I així va començar tot.

Al CE Molins de Rei li va semblar bona idea i, a més de les samarretes, va cedir material. Però la família Altozano no es va quedar aquí. Es van posar en contacte amb la Federació Catalana d’Handbol qui, encantada amb el projecte, va cedir 20 pilotes. També van trucar a la porta de la IHF (Internacinal Handball Federation) i aquesta va decidir posar el seu granet de sorra. El destí de tot plegat era la ciutat de Thionk Essil, situada al sud del Senegal.

Foto de família a Thionk Essil

Foto de família a Thionk Essil

Joves senegalesos jugant amb el petit Altozano

Joves senegalesos jugant amb el petit Altozano

L’últim pas era crear un projecte de promoció de l’handbol i, amb tot el material, viatjar cap a terres africanes. Les autoritats locals van cedir les instal·lacions de l’institut de secundària de la ciutat per poder fer l’activitat i, després d’anunciar-ho a la ràdio local, més de 300 joves d’entre 6 i 20 anys es van reunir per conèixer de primera mà en què consistia l’handbol.

Amb la col·laboració d’un català que viu allà, van fer entrega de tot el material recollit i van formar joves i monitors durant cinc dies d’entrenaments on es van encarregar d’ensenyar els conceptes bàsics de l’handbol. “El projecte va ser un èxit i l’últim dia ens demanaven que no marxéssim i quan tornaríem”, diu a Viu Molins de Rei Esteve Altozano, pare del jugador aleví.

“Hem gravat tota l’experiència per poder editar un vídeo de tot el procés vist amb ulls de nen d’11 anys”, explica Altozano, que qualifica l’experiència viscuda aquest estiu com “inoblidable” i vol “agrair l’esforç de tothom”. Els joves senegalesos de Thionk Essil ara ja coneixen què és l’handbol i gaudeixen d’aquest esport vestits amb el color verd d’un equip modest però, a partir d’ara, també internacional i solidari: el CE Molins de Rei.

 

Recomanacions personalitzades