El carrer Verdaguer s’obre a la circulació menys d’un mes després de l’inici de les obres

Tot i que les obres de connexió entre col·lectors per evitar inundacions encara no estan acabades, el carrer Jacint Verdaguer ja s’ha reobert al trànsit de vehicles. En els propers dies es finalitzaran els treballs sota terra sense afectar a la circulació.

El carrer Verdaguer obert a la circulació // Jose Polo

El carrer Verdaguer obert a la circulació // Jose Polo

23 dies després de l’inici de les obres, el carrer Jacint Verdaguer s’obre a la circulació. Segons fonts municipals, els treballs per connectar els col·lectors del carrer Verdaguer i Bruc al col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per intentar evitar inundacions al Centre Vila han avançat “a molt bon ritme” i això permet que a partir de dimecres 5 d’agost el trànsit es torni a obrir a una de les artèries circulatòries del municipi.

Encara que els vehicles ja puguin circular, l’obra encara no està finalitzada i els operaris segueixen treballant per sota la superfície. La rasa d’entre tres i sis metres de profunditat i de 38 de longitud que serveix per unir els col·lectors ja està feta i ara només falta fer la connexió del tub a la infraestructura de l’AMB. Aquestes obres tenien un termini d’entre cinc i sis setmanes i el més probable és que es finalitzin la setmana vinent, abans del que estava previst.

L’actuació ha de servir per fer que la pluja que baixa per l’antiga riera i que recull bona part del l’aigua de la Font dels Casats, Bonavista, Riera Nova i La Pau no es desviï cap a la plaça de l’Ajuntament arribant fins al carrer Rafael Casanova i creant inundacions, com passava fins ara cada vegada que plovia amb molta intensitat. S’han invertit un total de 65.000 euros per fer-ho possible.

Recomanacions personalitzades