El govern municipal cedeix a la CUP part de la representació al Parc Natural de Collserola

Josep Raventós (CUP) serà el representant de l’Ajuntament a l’Assemblea i al Consell Executiu del Parc Natural de Collserola. Des de la CUP es considera que la sociovergència dóna “les engrunes de la representació”. La resta d’òrgans col·legiats tindran representació de regidors de l’equip de govern. 

Els 4 regidors de la CUP durant l'últim ple municipal // Jose Polo

Els 4 regidors de la CUP durant l’últim ple municipal // Jose Polo

Convergència i PSC s’han esforçat per comunicar des del primer dia de la seva segona legislatura al capdavant del govern municipal de Molins de Rei que no volien governar sols tot i tenir, aquesta vegada sí, majoria absoluta. De fet, Joan Ramon Casals va ser investit alcalde prometent “diàleg constant” amb l’oposició. Una declaració d’intencions que s’haurà de transformar en realitat -o no- en el dia a dia de l’acció de govern. En el primer ple municipal, el de cartipàs, s’han repartit les representacions en els òrgans col·legiats i, de la mateixa manera que en la passada legislatura el representant molinenc a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) era d’un grup de l’oposició o el de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va ser el polèmic Emilio Ramos del PP quan Casals va arribar a l’alcaldia, aquesta vegada Josep Raventós, de la CUP, serà el representant molinenc a l’Assemblea i al Consell Executiu del Parc Natural de Collserola.

Un gest que, per a la CUP, no és suficient. El principal partit de l’oposició considera que el govern municipal ha cedit “les engrunes de la representació”, en paraules del seu portaveu, Roger Castillo. De fet, tot i que la CUP considera “lògic” que el govern tingui representació en la majoria dels òrgans, va demanar representació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Consorci del Parc Natural de Collserola, al Parc Agrari del Baix Llobregat i al Consorci per a la Normalització Lingüística. L’objectiu: “visibilitzar la pluralitat ideològica de la sala de plens en aquest tipus d’organismes”. Però el govern només s’ha mostrat disposat a cedir la representació en dos dels tres espais de decisió del Parc Natural de Collserola.

A més, la sociovergència ha escollit quedar-se la representació al comitè executiu del Parc de Collserola on, segons la CUP, es prenen “les decisions cabdals” d’aquest organisme. La nova regidora de Medi Ambient, Laura Soto (Convergència), serà la representant molinenca al comitè executiu mentre Josep Raventós ho serà a l’assemblea i el consell executiu. Des de l’esquerra independentista es vol anar al Parc Natural de Collserola per intentar incidir políticament sobre el Pla Especial de Protecció del Parc Natural de Collserola (PEPNAT). També es creu que la negativa del govern municipal a cedir l’espai a l’AMB es fruit de la discrepància ideològica en temes com la gestió de l’aigua al municipi.

Casals considera que aquesta cessió a la CUP es tracta d’un “primer pas” i espera que doni “més fruits” en un futur. “Hem obert una de les portes tot i que vosaltres demanàveu una obertura més gran”, ha replicat el convergent a les paraules de la CUP. “Si tot va bé, més endavant no tindrem problema en obrir més la porta”, ha sentenciat l’alcalde.

Repartiment per àmbits

Joan Ramon Casals representarà Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Consorci de Comunicació Local i a l’agència de desenvolupament econòmic Innobaix. El primer tinent, Xavi Paz (PSC), ocuparà la segona representació molinenca a l’Àrea Metropolitana. El també regidor de Cultura ostentarà la representació al Consorci per a la Normalització Lingüística.

La socialista Ainoa García serà l’encarregada de representar Molins de Rei a Localret i a la Fundació Inform com a regidora de Noves Tecnologies. La regidora de Medi Ambient, Laura Soto, a més del Parc Natural de Collserola també representarà el municipi al consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i a la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat.

Carme Madorell i Anton Pedrola, tots dos convergents i responsables de turisme i de l’àrea de DIPEL respectivament, aniran al Consorci de Turisme del Baix Llobregat i aquest últim acompanyarà al regidor de Mobilitat, Miguel Zaragoza, a l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). Pedrola, com a regidor de Seguretat, també serà present a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). El regidor d’Habitatge, Pep Puiggarí (PSC), estarà al Patronat Local de l’Habitatge, acompanyat en aquest cas per Ramon Sànchez (Convergència).

Per últim, Eva Folguer (Convergència), regidora d’Empresa, representarà Molins de Rei al pacte industrial de l’AMB. Segons Casals, aquest repartiment de la representació en els òrgans col·legiats s’ha fet “en funció de la seva competència delegada buscant que tinguin a veure amb l’àmbit en el qual representaran a Molins de Rei”. 

Recomanacions personalitzades