Els Matossers són a només un castell de ser colla de set

Els Matossers de Molins de Rei volen convertir-se en colla de set en la darrera actuació abans de les vacances a Pallejà. Van participar en la XXI Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat. 

4 de 6 dels Matossers a la Trobada del Baix Llobregat // Matossers de Molins de Rei

4 de 6 dels Matossers a la Trobada del Baix Llobregat // Matossers de Molins de Rei

La colla castellera de Molins de Rei, els Matossers, són a només un castell de ser considerats colla de set i volen aconseguir aquest mèrit abans de les vacances. Només queda una actuació, la del pròxim cap de setmana a Pallejà, abans del descans d’estiu. “Ens queda només un castell per ser colla de 7 i anem a Pallejà a ser-ho abans de les vacances”, assegura el cap de colla, Salva Prat.

Per aconseguir aquesta condició només necessiten aixecar un castell de set més. Fer-ho en aquest moment de la temporada seria una gran manera d’acomiadar-se abans d’una aturada que durarà fins al 23 d’agost, quan els Matossers tornaran a la Festa Major de Castellbisbal. Es compliria així un dels objectius del curs.

Participació en la trobada de colles del Baix Llobregat

Onze colles van participar en la XXI Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que enguany es va fer a Esparreguera. Una d’elles eren els Matossers, que es van veure afectats per la calor i van haver de canviar el programa previst per indisposició d’alguna peça. El 3 de 7 de la primera ronda es va haver de convertir en un 4 de 6 amb terços a pinya, “ferm i segur” segons expliquen des de la colla.

En la segona ronda les coses es van complicar i l’enxaneta només va poder fer l’aleta del tres del 5 de 6 perquè la rengla patia i es va desmuntar tot just abans de la segona aleta. En tercera ronda el castell, una torre de 6, es va tornar a desmuntar. Era una torre de sis i la indecisió de la canalla va penalitzar. Els Matossers van acabar una actuació que es va complicar amb un plàcid 3 de 6  i amb un pilar de 5, el tercer de la temporada. Juntament amb els castellers molinencs van participar les colles de Cornellà, Sant Vicenç, Begues, Esplugues de Llobregat, Castelldefels, l’Hospitalet, Gavà, Viladecans, Sant Feliu i Esparreguera.

“A vegades les actuacions es giren i la d’avui s’ha girat des del principi amb molta calor i molts nervis”, va reconèixer Prat al finalitzar l’actuació. “El millor és que no ens ha caigut res”, va assumir cap de colla mirant la part positiva.

Recomanacions personalitzades