Es prenen mesures per evitar noves inundacions provocades per les obres de Les Guardioles

Després de les inundacions produïdes pel fang de les obres del nou barri de Les Guardioles, s’ha creat una rasa i una mena de duna per tal de prevenir nous episodis en cas de pluja. Els treballs de neteja de l’aiguat de fa dos setmanes encara no han finalitzat. 

Imatge la rasa feta al barri de Les Guardioles // Jose Polo

Imatge la rasa feta al barri de Les Guardioles // Jose Polo

La gran tempesta de més de 45 litres per metre quadrat del passat 15 de juny va provocar que el fang provinent de les obres del nou barri de Les Guardioles inundés una part de Molins de Rei des del carrer Mancomunitat fins al barri del Canal, generant molèsties als veïns i creant una situació de caos durant unes hores. Un cop vistes les possibles conseqüències d’una pluja intensa, s’han pres mesures per intentar evitar episodis com aquell.

En primer terme, s’ha construït una rasa d’un metre de profunditat per un i mig d’ample just en la zona per on va escapar-se tot el fang. Aquest forat, que s’allarga per la zona de les obres que toca al carrer Mancomunitat, neix amb la intenció d’actuar com un dic de contenció en cas de pluja.

A més, gràcies a una espècie de duna d’un metre d’alçada aproximadament, es vol generar un efecte piscina per fer que l’aigua es quedi estancada, sense baixar en direcció al barri del Canal com va passar l’anterior cop seguint el curs natural de l’aigua. Aquestes mesures es van començar a fer efectives hores després dels aiguats.

Caldrà esperar a la pròxima tempesta per veure si les actuacions dutes a terme són eficients o, com a mínim, eviten la situació de caos creada amb la darrera tempesta. El que ja no es podrà saber és si aquestes actuacions haguessin estalviat els problemes generats per les primeres inundacions.

Neteja complicada

Un cop va baixar el nivell de l’aigua, les inundacions van deixar tota la sorra de les obres per allà on van passar. L’Ajuntament de Molins de Rei va començar a netejar els indrets afectats des del mateix dia de l’aiguat però les actuacions de neteja no són fàcils. De fet, gairebé dos setmanes després de les inundacions encara queden llocs per netejar, el que ha provocat algunes queixes de veïns.

Fonts de l’Ajuntament de Molins de Rei asseguren que es tracta d’una “neteja complicada de fer” perquè “el fang costa molt de treure”. S’ha utilitzat un camió cisterna per tal de netejar amb aigua a pressió i s’espera que les tasques de neteja es puguin donar per acabades la setmana vinent.

Recomanacions personalitzades