Detinguts quatre homes per robar cablejat de coure al polígon El Pla

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han detingut quatre individus per sostracció de cablejat de coure a una empresa del polígon El Pla. Els detinguts formen una banda que s’havia barallat amb una altra amb la que tenien deutes pendents. Els cinc membres de l’altre grup han estat arrestats a l’Hospitalet.

Els detinguts a Molins de Rei portaven al cotxe més de 400 quilos de coure // Mossos d'Esquadra

Els detinguts a Molins de Rei portaven al cotxe més de 400 quilos de coure // Mossos d’Esquadra

La Guàrdia Urbana de Molins de Rei va detectar a quatre persones en actitud sospitosa al pàrquing d’una empresa del polígon industrial El Pla el dimarts 9 de juny a les 8.20 del matí. Estaven al costat de tres turismes, alguns dels quals tenien els vidres trencats i rodes punxades. La policia local, amb el suport posterior d’agents dels Mossos d’Esquadra, els van interceptar. Els quatre individus, de nacionalitat romanesa i amb domicili a l’Hospitalet, només donaven explicacions incoherents i un d’ells va lliurar les claus d’un dels vehicles després d’explicar que mai l’havia conduït.

Els policies van registrar el cotxe i al seu interior van trobar 413 quilos de cablejat pelat de coure, el que tindria un valor de 1.850 euros en el mercat actual. Els agents també van trobar bosses plenes de roba fosca i calçat esportiu amb restes de sorra i fang.

El coure robat havia provocat una picabaralla entre dos grups // Mossos d'Esquadra

El coure robat havia provocat una picabaralla entre dos grups // Mossos d’Esquadra

Poc abans, a les set del matí, els Mossos d’Esquadra havien detingut cinc homes a l’Hospitalet, també de nacionalitat romanesa. Els agents van observar un turisme que circulava amb excés de pes, el van detenir i a l’interior del vehicle van trobar cinc persones que viatjaven amb 692 quilos de cable de coure, a més d’un stick d’hoquei gespa, un ganivet de cuina, un pal de fusta i dos tornavisos. Cap dels ocupants del vehicle va poder explicar quina era la procedència d’aquest material però el conductor -que no tenia carnet- va assegurar que no l’havien robat, sinó que l’havien obtingut d’un grup de persones a compte d’un deute.

La policia va lligar caps hores després: el grup de detinguts a l’Hospitalet i el de Molins de Rei havien tingut prèviament una baralla molt probablement relacionada amb la sostracció del cablejat del coure intervingut.

En total s’han recuperat 1.105 quilos de cablejat de coure. Els nou detinguts, presumptes autors dels delictes d’apropiació indeguda i furt, han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Recomanacions personalitzades