La gimnàstica abdominal hipopressiva arriba a Molins de Rei

El centre de dansa Pas a Pas organitza un curs de gimnàstica abdominal hipopressiva durant el mes de juliol. La tècnica comporta la tonificació de la faixa abdominal i el sol pelvià i suposa millores posturals i funcionals. Les inscripcions s’obren el 17 de juny a la tarda.

La monitora Núria Felip amb dues alumnes a la classe de gimnàstica abdominal hipopressiva // Pas a Pas

La monitora Núria Felip amb dues alumnes a la classe de gimnàstica abdominal hipopressiva // Pas a Pas

La gimnàstica abdominal hipopressiva inicialment s’utilitzava com una tècnica de recuperació en el postpart però amb els anys s’han anat demostrant els múltiples beneficis que té per a tot el cos i per a tothom, tant homes com dones i d’un ventall d’edats ben diverses. El centre de dansa Pas a Pas ofereix l’oportunitat de provar aquesta tècnica durant el mes de juliol amb un curs d’estiu.

S’ofereix un nivell inicial per aquelles persones que vulguin apropar-se a la tècnica i un nivell intermedi per a totes aquelles que ja l’han fet en els mesos previs o en algun altre centre. Tant el nivell inicial com l’intermedi compten amb la possibilitat de fer una o dues sessions per setmana, que tenen una durada de 45 minuts. “Les classes consisteixen en vàries sèries d’exercicis respiratoris en diferents postures estàtiques i dinàmiques que provoquen un estat de benestar al finalitzar la sessió”, explica Núria Felip, monitora responsable de l’activitat.

Beneficis diversos

Entre els beneficis de la gimnàstica hipopressiva destaca la tonificació de la faixa abdominal i el sòl pelvià, una part del cos, que entre altres funcions, s’encarrega de gestionar i amortitzar les pressions que li arriben des del tòrax. Bona part de la població no té un bon to muscular de la zona -que no es pas tenir marcats els quadradets a la panxa- i els augments de pressió produïts tant en activitats de la vida diària com esportives poden augmentar el risc de lesions.

Segons Felip, “la tècnica ajuda a disminuir la pressió dins de les cavitats de l’abdomen, el tòrax i la pelvis i activa de manera reflexa la musculatura de la zona”. La gimnàstica abdominal hipopressiva també millora i preveu la incontinència urinària i el descens d’òrgans pelvians, i preveu i remet edemes i cames pesades. A més, ajuda a prevenir tot tipus d’hèrnies i regular els paràmetres respiratoris.

Instant d'una de les sessions de gimnàstica abdominal hipopressiva // Pas a Pas

Instant d’una de les sessions de gimnàstica abdominal hipopressiva // Pas a Pas

Aquest tipus de gimnàstica també suposa millores posturals i funcionals. Per això, “es recomana a persones esportistes ja que millora el rendiment i preveu lesions”, destaca Felip, indicant que “els augments de pressió provocats per l’esport no són tant nocius si es té un bon to muscular abdominal i pelvià”. La tècnica també proporciona una bona protecció lumbar i pelviana.

Inscripcions obertes

Les inscripcions es poden fer el dimecres 17 de juny de 17 a 19 hores a Pas a Pas centre de dansa, al carrer Bruc, 23, al barri de la Granja. També es poden reservar places o demanar informació adicional al telèfon 687 28 65 91 i al correu electrònic nfelips@gmail.com

La idea de l’activitat és mantenir-la passat l’estiu i poder continuar al setembre tant amb aquelles persones que ara provin la tècnica i li agradi com amb d’altres que la vulguin provar. “El més recomanable és fer-ho de manera seguida durant els primers mesos i després com a manteniment”, aconsella Núria Felip, recomanant estendre a casa les activitats apreses a classe.

GAH_estiu

 

Recomanacions personalitzades