La PAH posa nerviós al PP en el seu acte final de campanya

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han assistit a l’acte final de campanya del Partit Popular al casal d’avis Primer de Maig. Després d’uns moments de tensió inicials amb militants del PP, els activistes han pogut ser presents a l’acte de manera silenciosa.

Emilio Ramos, regidor sortint del PP, discutint amb un membre de la PAH // David Guerrero

Emilio Ramos, regidor sortint del PP, discutint amb un membre de la PAH // David Guerrero

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Molins de Rei s’ha volgut sumar al seguit d’accions que ha fet la PAH durant la campanya electoral a diferents actes del PP i Convergència i Unió per fer visible que cap d’aquests dos partits ha recolzat la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments. A Molins de Rei ho han fet a l’acte final de campanya del PP al casal d’avis Primer de Maig, al barri del Canal.

El que inicialment havia de ser un escrache silenciós s’ha complicat en alguns moments. Diversos militants del PP han increpat als manifestants. “Voleu que això sigui com Venezuela!”, ha etzibat una dona als membres de la plataforma, convidant-los a marxar i tractant d’evitar que entressin al casal. Alguns d’ells -els menys- s’han esverat i s’han viscut alguns moments tensos que s’han solucionat amb la mediació d’altres membres de la PAH. També ha participat en la discussió el regidor sortint del PP, Emilio Ramos, que ha mostrat el seu evident malestar davant el boicot a l’acte que havia organitzat el seu partit ara que, després d’anys de silenci i obscurantisme, s’ha decidit a sortir a fer actes a la vida pública.

Moments de tensió entre simpatitzants del PP i membres de la PAH a les portes del casal d'avis // David Guerrero

Moments de tensió entre simpatitzants del PP i membres de la PAH a les portes del casal d’avis // David Guerrero

La Guàrdia Urbana ha hagut de mediar entre el PP i la PAH // David Guerrero

La Guàrdia Urbana ha hagut de mediar entre el PP i la PAH // David Guerrero

Tres patrulles de la Guàrdia Urbana i una dels Mossos d’Esquadra s’han apropat al casal d’avis Primer de Maig davant el requeriment dels organitzadors de l’acte. A la policia local li ha tocat fer el paper de mediadora entre uns i altres. “Venim a demostrar que som més civilitzats que ells, només fem acte de presència”, ha deixat clar un dels líders de la PAH Molins de Rei, que aquest cop ha comptat amb la presència de membres d’altres plataformes com la de Sant Boi i Pallejà. Una desena de membres de la PAH s’ha assegut a una taula del casal a l’espera de que comencés l’acte mentre que una quinzena més de persones han preferit fer-se visibles fora, amb una pancarta.

Els que s’han quedat dins ho feien en silenci però la seva presència no acabava de convèncer als populars, que han retardat l’inici de l’acte polític fins gairebé tres quarts d’hora. Finalment han començat amb els membres de la PAH al final de la sala amb total normalitat.

El candidat del PP, Daniel Sánchez, ha explicat les principals propostes del programa electoral dels populars, fent èmfasi en la part més social aprofitant la presència de la gent de la PAH, que s’ho mirava desconfiada. “Ens porten enganyant quaranta anys, no ens els creurem ara”, deia en veu baixa un d’ells. Sánchez també ha tornat a treure el discurs de fer “foc nou contra la corrupció” del seu propi partit, el que li ha valgut els aplaudiments de la trentena d’assistents a l’acte.

En primer terme el candidat del PP, Daniel Sánchez, i els assistents a l'acte mentre que al fons es troba un grup reduït de la PAH // David Guerrero

En primer terme el candidat del PP, Daniel Sánchez, i els assistents a l’acte mentre que al fons es troba un grup reduït de la PAH // David Guerrero

Per la seva banda, el número 2 del Partit Popular, David Cortés, ha destacat que “no és fàcil comprometre’s amb el PP en alguns llocs” i ha apostat pel diàleg i l’acord tant en temes nacionals com locals, així com mirant de reüll als membres de la PAH que seguien l’acte en silenci des del fons de la sala.

Els populars no han dubtat en disparar contra Ciutadans, el partit que els pot robar vots el proper diumenge, defensant que “els que es presenten a les eleccions han de donar la cara als mitjans i explicar les seves propostes als debats”, ha assegurat Cortés en referència a la planta del candidat del partit d’Albert Rivera a aquest mitjà. També ha tingut paraules per Molins Camina, de qui ha dit que “si no són capaços de posar-se d’acord al confeccionar una candidatura i acaben dividits, com seran capaços de governar?”.

Recomanacions personalitzades