Ernest Urtasun i una banda animen a Pere Garcia abans de les eleccions

L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha acompanyat Pere Garcia, alcaldable d’Iniciativa-MES a Molins de Rei, en el seu darrer acte de campanya. Urtasun ha recalcat la defensa de la dignitat social, nacional i mediambiental que garanteix la candidatura ecosocialista a l’Ajuntament.

Monllaó, Garcia i Urtasun, al cercavila // Elisenda Colell

Monllaó, Garcia i Urtasun, al cercavila // Elisenda Colell

Iniciativa per Molins de Rei-Moviment d’Esquerres ha tancat la campanya electoral amb poc públic però molt soroll. La música del grup local Band the Marxa ha marcat el ritme de l’últim acte de la campanya dels ecosocialistes, que ha recorregut alguns dels carrers més cèntrics del municipi repartint informació i xerrant amb alguns veïns. L’eurodiputat Ernest Urtasun ha estat el polític convidat per acomiadar la cursa electoral, que ha volgut deixar clara la seva confiança amb l’equip molinenc. “Tenim el millor projecte i els millors candidats”, ha afirmat, mentre es mostrava estar “convençut” de la victòria.

La dignitat com a punta de llança

Urtasun ha volgut destacar la defensa de la dignitat, en tots els seus àmbits, assegurant que “és el que més ens importa en aquestes eleccions per sobre de qualsevol altra cosa”. L’eurodiputat ha titllat de “fals” el discurs convergent i del PP de la recuperació, i ha recordat la precarietat laboral, els desnonaments i els talls de subministrament, reafirmant que els del seu partit “saben el que són les polítiques de rescat social”. També Urtasun ha demanat el vot en clau nacional, reclamant ajuntaments combatius “que defensin els drets nacionals”, però també en pro del medi ambient. “Som la única candidatura que tenim un component fortíssim de defensa al medi ambient”, una lluita que Ernest Urtasun considera fonamental de cara al futur.

L'eurodiputat Ernest Urtasun // Elisenda Colell

L’eurodiputat Ernest Urtasun // Elisenda Colell

Pere Garcia ha mantingut la crida contra les retallades socials, amb retrets al convergent Joan Ramon Casals. “Mentre l’alcalde deia defensar Molins de Rei, el seu partit feia el contari: retallar i deixar l’Ajuntament sense mitjans”, ha criticat Garcia, que afirmat que el consistori ha buscat el “rèdit polític” de les retallades, ampliant la despesa social. L’alcaldable ha fet un breu resum del seu programa electoral, apostant per “un model sostenible que integri igualtat i qualitat social”.

Pere Garcia, fent el seu discurs // Elisenda Colell

Pere Garcia, fent el seu discurs // Elisenda Colell

“Encarnem la renovació i l’experiència”, ha deixat anar Garcia, argumentant que la seva és una candidatura preparada per governar l’administració local. Tampoc han faltat els agraïments, en l’acte que tanca la cursa per arribar a l’alcaldia. El candidat ecosocialista ha remarcat la confiança i la dedicació de l’equip de campanya. “No us ho podré agrair mai”, ha reconegut, clarament emocionat.

El líder de Moviment d’Esquerres (MES) a Molins de Rei i número 4 de la candidatura, Manel Monllaó, ha destacat un cop més la importància de la coalició. De fet el seu partit ha estat l’únic que s’ha sumat al projecte d’Iniciativa per Molins de Rei. “Si vols anar ràpid ves-hi sol, si vols anar lluny ves-hi acompanyat” ha dit Monllaó, que apropiant-se d’una cita oriental, ha remarcat l’aposta per governs municipals “forjats des de l’esquerra”. Monllaó també ha afegit que el seu objectiu és “anar lluny amb la justícia social i la regeneració política”, demanat exempleritat dels càrrecs electes.

Un altre dels punts calents de la campanya, la participació, ha estat present en el seu discurs, remarcant que Molins de Rei “és un poble madur per decidir per ell mateix”, criticant el paternalisme de la sociovergència. “Entreu a governar amb nosaltres l’Ajuntament” ha cridat Monllaó al públic assistent, perfilant-se com una força integradora i propera a la ciutadania.

Per la seva banda, la número dos de la llista, Júlia Fernández, s’ha compromès a construir un Molins de Rei “on puguem exercir la plena ciutadania” i ha demanat als veïns aplegats que siguin “protagonistes del rumb polític” que prengui el consistori. Tal i com ha apuntat l’eurodiputat, Fernández ha marcat perfil socialdemòcrata, i ha exigit “recuperar els drets socials que ens han robat i que van conquerir els nostres avis”.

El grup molinenc Band The Marxa ha animat la jornada // Elisenda Colell

El grup molinenc Band The Marxa ha animat la jornada // Elisenda Colell

Prop d’una trentena de persones han assistit a la trobada, a la plaça de l’ajuntament. Temes d’ara i de sempre han estat els que han fet sonar el grup musical molinenc Band The Marxa, abans en cercavila i després, a la plaça. Els ecosocialistes han volgut tancar la campanya al so de les trompetes i els timbals, una festa. En definitiva “la festa de la democràcia”, segons l’alcaldable. Caldrà veure si diumenge a la seu del partit, la festa segueix viva o se’ls hi aixafen les guitarres.

Recomanacions personalitzades