Les JERC demanen l’ampliació dels horaris de la biblioteca municipal

Les joventuts d’ERC critiquen les polítiques de Joventut de l’actual govern municipal i reclamen una “ampliació dels horaris” de la biblioteca municipal. També demanen potenciar la difusió dels pressupostos participatius adreçats a joves.

Les JERC Molins de Rei acompanyats de l'alcaldable d'ERC, Sílvia Guillén, als terrenys on estarà situat el nou institut // Jose Polo

Les JERC Molins de Rei en una roda de premsa a l’institut // Jose Polo

Una de les convocatòries de premsa de la campanya d’ERC a les municipals ha estat protagonitzada per les joventuts d’aquest partit, les JERC. La principal proposta d’aquesta organització juvenil és impulsar una “ampliació dels horaris de la biblioteca”, segons ha explicat Mireia Soler, la seva candidata i número 9 a la llista d’ERC.

Sobre un dels temes estrella de la campanya electoral, les JERC demanden que el projecte de nova biblioteca que presenta el govern municipal tingui “tots els serveis que requereix el moment actual” com, per exemple, sales d’estudi en grup, de conferències o projeccions.

Una altra demanda de les JERC és “l’augment de les aules d’estudi i dels seus horaris” tot i que el govern municipal ja ha incrementat aquest servei recentment. També asseguren que des d’Esquerra es volen impulsar “plans d’ocupació dirigits a joves i a persones amb alta formació” amb l’objectiu de fer front a l’atur juvenil.

En matèria d’habitatge aquest col·lectiu se suma a una altra de les demandes que ha generat consens entre l’oposició d’esquerres: la creació d’un cens d’habitatges buits que, segons el govern, està realitzant la Diputació de Barcelona en aquests moments. També van reclamar que “els joves siguin una prioritat en el pla d’habitatge municipal”. Per acabar amb el seu programa, les JERC han demanat “més difusió” del projecte de pressupostos participatius Mou! i participar en la dinamització d’equipaments com l’Espai Juvenil i Cultural Mariona o l’Espai Jove.

Soler ha lamentat en roda de premsa la “manca de compromís” amb l’àmbit de joventut de l’actual govern municipal format per CiU i PSC. Segons ella, la regidoria d’Esteve Altozano “no ha estat una prioritat” durant aquesta legislatura.

Després de tornar-se a posar en marxa al 2014, les JERC Molins de Rei ha incorporat tres persones a la llista encapçalada per Sílvia Guillén: Mireia Soler, Xavier Suárez i Oriol Ibàñez.

Recomanacions personalitzades