Iniciativa-MES critica la “despreocupació” del govern municipal en els temes metropolitans

La candidatura liderada per Pere Garcia lamenta la “manca d’acció de l’actual govern” a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un espai on, segons els ecosocialistes, “es decideixen temes cabdals”. Iniciativa-MES també critica les retallades en Sanitat i Educació.

Lluís Carrasco explicant el projecte de perllogament del Trambaix acompanyat dels candidats dels municipis afectats // David Guerrero

Lluís Carrasco explicant el projecte de perllogament del Trambaix acompanyat dels candidats dels municipis afectats // David Guerrero

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona es decideixen aspectes com la competència del Molins Bus, la gestió del servei d’aigua, la desprogramació del Vial de Cornisa o la incorporació de Molins de Rei a la zona 1, com també es duen a terme polítiques d’habitatge, d’ocupació o de gestió dels residus que afecten directament i de manera important a Molins de Rei.

Així ho ha afirmat el regidor i membre d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco, que ha reiterat la “nul·la influència del municipi” en qüestions metropolitanes durant el darrer mandat, “sense fer cap proposta ni tenir un paper actiu”. En especial, ha volgut remarcar l’etapa de govern de Joan Ramon Casals com especialment crítica. El partit s’ha mostrat especialment dur amb la designació d’Emilio Ramos per part de Joan Ramon Casals, com a representant del municipi a l’AMB, el que consideren que ha afectat greument a la imatge del municipi i a la escassa activitat mostrada a l’ens supramunicipal.

Des d’Iniciativa-MES es comprometen a efectuar propostes i influir en les polítiques metropolitanes, i posen com exemple el projecte d’extensió del Trambaix. La candidatura ecosocialista també és partidària de regenerar aquestes institucions. En paraules del candidat a l’alcaldia, Pere Garcia, cal fer aquests organismes  “més transparents, més participatius, més democràtics i més representatius”.

Crítica a les retallades

En la mateixa roda de premsa, la número dos del la formació ecosocialista, Júlia Fernández, ha fet una crítica a les retallades de la Generalitat de Catalunya i ha afirmat que és essencial “seguir denunciant” la supressió del servei 24 hores al CAP i la desaparició de les farmàcies de guàrdia. En matèria de sanitat, aquesta formació proposa “promoure els hàbits de vida saludables mitjançant tallers compartits entre el CAP i l’Ajuntament” i implantar la formació RCP als instituts perquè “és molt important que tota la població sàpiga que fer en cas d’aturada cardíaca”.

En matèria d’educació, Fernández també ha fet una crítica a les retallades assegurant que s’han perdut “guanys adquirits a expenses de les retallades de personal”. Des d’Iniciativa-MES s’aposta per la integració dels serveis de formació professional, ocupació i formació permanent i per l’orientació escola-treball mancomunada.

Recomanacions personalitzades