El PSC vol cobrir la pista d’una escola per guanyar hores d’entrenament

Xavi Paz vol cobrir el pati d’una de les escoles per així guanyar hores d’entrenament per les entitats esportives. També vol realitzar una grada supletòria a la Sínia. Els socialistes també tenen pensat donar més espai al Casal d’Avis Primer de Maig. Ho recullen tot en una memòria econòmica del seu programa.

Xavi Paz en l'acte central de campanya // PSC Molins de Rei

Xavi Paz en l’acte central de campanya // PSC Molins de Rei

Una de les reivindicacions de les diferents entitats esportives és tenir més hores d’entrenament als poliesportius. Davant la impossibilitat de poder construir un nou pavelló, el candidat del PSC a l’alcaldia de Molins de Rei, Xavi Paz, planteja “estudiar la possibilitat del cobriment d’una de les pistes escolars” per, d’aquesta manera, guanyar hores d’entrenament. “Les entitats ens demanden més hores per entrenar” ha assenyalat el socialista en roda de premsa.

A més, Paz també vol “estudiar la possibilitat d’afegir una grada més” al pavelló de La Sínia després de “parlar amb les persones del futbol sala per veure la millor manera de fer-ho”. El sistema, a priori, seria reduir l’espai entre la tanca i el terreny de joc, guanyant lloc per poder fer un nivell més de grada. El Poliesportiu de la Sínia es queda petit gairebé sempre pels partits del primer equip de futbol sala.

Ampliació del Casal d’Avis primer de Maig

En altre ordre de coses, els socialistes també proposen la creació d’un “pla integral de vellesa” per intentar millorar els servei i l’assistència a la gent gran. En aquest sentit s’han compromès a ampliar “els espais i la capacitat del casal d’avis Primer de Maig” perquè aquests puguin fer més activitats com la seva oferta d’aules d’informàtica. Aquest espai és una de les demandes que s’ha fet durant els últims anys des d’aquesta entitat.

Memòria econòmica

D’altra banda, els socialistes han presentat una memòria econòmica del seu programa electoral. Han calculat que podran tenir un pressupost d’inversió d’uns 14 milions d’euros aproximadament, que surten de la suma de les aportacions d’altres administracions (3.100.000 euros), préstecs (7.565.000 euros) i recursos propis (3.375.000 euros). “Hem fet una feina a l’Ajuntament que ens permet tenir cert marge de maniobra”, ha assegurat Paz. En aquesta memòria el partit desgrana quina quantitat vol invertir en cada proposta que ha fet durant la campanya electoral fins arribar als 14 milions d’euros presupostats.

Pel que fa al deute de l’Ajuntament, tot i voler ficar-se en noves operacions de crèdit, els socialistes es comprometen a reduir-lo. El consistori començarà la nova legislatura amb 17.642.043 euros de deute i des del PSC es marquen com a objectiu deixar aquesta xifra en 13.531.618 euros un cop finalitzi el proper mandat, al 2019.

Marcant perfil propi en l’acte central de campanya

Els socialistes han escollit el barri de la Granja per fer el seu acte central de campanya. Xavi Paz, davant de més d’un centenar de persones, ha aprofitat per marcar perfil propi. “Quina és la diferència dels governs entre el 2003 i el 2011 respecte el d’ara? Qui no estava i qui hi és ara?” s’ha preguntat el candidat referint-se a que, per primera vegada en molts anys, els socialistes van aconseguir responsabilitats de govern i l’alcaldia durant dos anys en les passades eleccions municipals.

Recomanacions personalitzades