Sílvia Guillén (ERC) vol un govern “humil i al costat de la gent”

Prop d’un centenar de persones assisteixen a l’acte central de campanya d’ERC Molins de Rei on la candidata, Sílvia Guillén, va criticar la “falta d’humilitat i de consens” de l’equip de govern i l’alcalde Joan Ramon Casals. Els sis primers de la llista prenen la paraula en un acte amb la presència d’Anna Simó.

Sílvia Guillén durant el seu discurs // Jose Polo

Sílvia Guillén durant el seu discurs // Jose Polo

Els sis primers de la llista d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals del 24 de maig van prendre la paraula en l’acte central de la formació republicana, realitzat diumenge 17 davant de gairebé un centenar de persones al carrer del Mercat. Els candidats amb certes possibilitats d’esdevenir regidors van explicar, un per un, el projecte de la renovada secció local dels republicans, amb una decidida aposta per la participació ciutadana que pot arribar a aturar, en cas que governin, el nou projecte de biblioteca per sotmetre’l a la consulta dels veïns de Molins de Rei.

La candidata republicana, Sílvia Guillén, va apujar el to de la campanya electoral. “Si nosaltres governem, no serem ni líders, ni històrics, però estarem al costat de la gent”, va assegurar en clara referència a les últimes manifestacions de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), criticat pel seu triomfalisme. “Portem 4 anys de govern amb falta de consens i humilitat”, va sentenciar Guillén atacant al govern municipal.

“Aquestes eleccions han de representar un canvi a l’Ajuntament de Molins de Rei”, va indicar l’alcaldable d’ERC, partit que durant la passada legislatura va compartir tripartit amb CiU i Iniciativa. “Ara, que venen eleccions, ho prometen, però no han fet cap procés participatiu en quatre anys”, va reiterar novament criticant el govern, en aquest cas parlant del seu model de participació ciutadana. “Hem d’obrir el pressupost municipal a l’opinió de la gent”, va afirmar explicant la seva principal proposta en aquest àmbit: que la política d’inversions estigui sotmesa a l’opinió del ciutadà.

“L’Ajuntament no ha de fer beneficència, ha de garantir els drets dels ciutadans”, va indicar definint la seva postura davant la crisi econòmica. “Hem d’assegurar que la cohesió social segueixi a la nostra vila”, va dir per fixar-se aquest objectiu. Guillén també va afirmar que, si ella governa, el consistori molinenc estarà compromès amb la independència de Catalunya i el procés constituent de la nova república catalana.

Guillén en un miting a la plaça del Mercat // Jose Polo

Sílvia Guillén dirigint-se al públic assistent // Jose Polo

L’equip republicà es fa visible

La jornada va servir perquè els candidats a regidors de la formació s’expressessin en públic. Marc Rebulà, el número dos, va assegurar que Guillén és “la millor candidata” i va definir l’equip d’esquerra com “apassionat de Molins de Rei”. Rebulà va assegurar que es presenta perquè sempre ha tingut “anhel de servir Molins de Rei”.

El número tres, Eduard Suàrez, qui va ser candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet, va valorar la “diversitat” de la llista republicana. “Les sigles deganes de les esquerres catalanes ens serveixen per unir-nos al voltant de la nostra set de canvi”, va afirmar per acabar sentenciant que “hi ha partits que es posen el dret a decidir a la boca mentre decideixen la biblioteca i Les Guardioles al despatx”. 

El número quatre, Toni de la Flor, expresident de la secció local de l’ANC, va marcar perfil de tradició independentista. “Vull posar-me al servei de la meva vila i el meu país”, va indicar el republicà. “Dels nous ajuntaments naixerà la republica catalana”, va indicar ple d’esperança.

Enriqueta Aragonés, la número cinc, va posar en relleu que Guillén sigui una de les dues úniques candidates a l’alcaldia tot i que es presenten un total nou partits. “La  Sílvia és dona i espero que animi les molinenques a participar de forma activa en política”, va afirmar.

Jordi Casas, número sis del partit i candidat de Solidaritat per la Independència el 2011, va obrir l’acte. “En els propers mesos tenim una semifinal a dos partits per aconseguir la independència, el 24M i el 27S”, va dir utilitzant un símil futbolístic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anna Simó apel·la a convèncer els indecisos 

La vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Anna Simó, va ser l’encarregada de cloure l’acte. Simó va unir l’eix social i el nacional en el seu discurs fent una crida a convèncer els indecisos sobre la independència de Catalunya. “El 27S no està guanyat, hem de treballar de valent”, va dir la política de l’Hospitalet, que també va reconèixer que no està podent seguir la campanya al Baix Llobregat com voldria.

“Hem de marxar d’Espanya per agafar les regnes de les nostres vides”, va afirmar contundent després de fer un elogi a tothom que es presenta sota les sigles republicanes. “Teniu una actitud democràtica molt gran”, va dir dirigint-se als candidats del seu partit a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades