Joan Ramon Casals (CiU) acusa l’oposició de voler “apujar els impostos”

El candidat de CiU a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, diu que l’oposició vol “apujar els impostos” aprofitant la tarifació social. El convergent es compromet a no apujar els impostos per sobre de l’IPC durant la pròxima legislatura. 

Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

Joan Ramon Casals en roda de premsa // Jose Polo

Una de les eternes discussions entre el govern municipal format per CiU i PSC i l’oposició d’esquerres durant aquesta legislatura ha estat la implantació de la coneguda com a tarifació social en els serveis com l’escola de música o les llars d’infants. A l’abril del 2014 la sociovergència va implantar un sistema de bonificacions per fer que les persones amb menys recursos paguessin menys per aquests serveis. La CUP, ERC i Iniciativa no van veure amb mals ulls aquella proposta però van considerar que no es podia parlar de tarifació social perquè aquest terme implicava que no només les persones amb menys recursos paguessin més, sinó que les que tenen més paguessin més.

El candidat de CiU a l’alcaldia, Joan Ramon Casals, considera que “alguns partits volen aprofitar la tarifació social per apujar els impostos dels serveis”, segons ha valorat en roda de premsa. “Nosaltres volem incrementar el sistema de bonificacions perquè més gent se’n pugui beneficiar”, ha remarcat el convergent, que al mateix temps es nega rotundament a fer que les persones amb més poder adquisitiu aportin més a l’hora d’utilitzar els recursos públics.

No apujar els impostos per sobre de l’IPC

Les propostes econòmiques presentades per Casals representen la continuïtat del model que han implantat CiU i PSC durant aquest mandat. L’alcaldable convergent s’ha compromès a “no apujar els impostos per sobre de l’IPC tal com hem fet durant aquests quatre anys”. També s’ha marcat com a objectiu “reduir el deute de l’Ajuntament en 4 milions d’euros” durant el proper mandat. En aquest sentit, Casals ha tret pit de la feina feta indicant que en els darrers quatre anys han aconseguit reduir l’endeutament en més de cinc milions d’euros passant del 80 al 64%.

Recomanacions personalitzades