La PAH demana “coherència” a CiU a l’hora de votar les mocions del ple

Els activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca empaperen la seu de CiU per demanar que pressionin els diputats del Parlament per votar favorablement a la ILP en matèria d’habitatge. El ple municipal, amb el suport de CiU, va votar a favor d’aquesta proposta de llei, que reclama la fi dels desnonaments i els talls de subministrament.

Els membres de la PAH, a la seu de CiU a Molins de Rei // Elisenda Colell

Els membres de la PAH, a la seu de CiU a Molins de Rei // Elisenda Colell

El 30 d’abril, els diputats del grup de CiU al Parlament de Catalunya van rebre una carta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demanant-los el seu suport a l’hora d’aprovar la ILP en favor de l’habitatge públic. Tots els grups parlamentaris de Catalunya s’han mullat sobre el vot que emetran quan es debati aquesta llei, excepte els convergents.

“Juguen a la indefinició” explica Albert Herbera, membre de la PAH a Molins de Rei. Per això dimecres 13 van fer pressió a la seu molinenca de CiU. “No sabem si els estan pressionant els diputats del seu grup perquè tinguin aquí la mateixa actitud que ells han tingut al Parlament”, diu Herbera, que també reconeix haver enviat una carta als regidors convergents de Molins de Rei, tot i no tenir cap resposta.

La proposta de llei de la PAH, que busca dotar un marc legal català per evitar els desnonaments i els talls de subministrament de l’aigua, la llum o el gas, va ser votada també al consistori de Molins de Rei, amb el suport de CiU. “Ens preocupa que l’aprovació de mocions sigui per quedar bé” critica Herbera, que demana coherència a la formació política liderada per l’alcalde Joan Ramon Casals. “Si realment estan en contra, nosaltres estarem en el nostre dret d’assenyalar-los i dir que son còmplices dels bancs i no de les persones”, com sí que anuncia la seva propaganda electoral.

En contra de Les Guardioles

“És incoherent estar treballant per fer un barri nou quan no sabem el nombre d’habitatges buits” critica Ramon Maglione, també activista molinenc de l’entitat, a l’hora de parlar sobre el nou barri que ha d’unir la Riera Bonet i Les Conserves, i reactivar les polítiques d’habitatge públic. Segons Maglione “faran un barri nou com qui fa un parc aquàtic”, i considera que amb aquest projecte s’estarà reactivant l’especulació del sector de la construcció.

De cara al proper mandat, la PAH reclama al nou govern que compleixi amb les sancions dels pisos buits en mans d’entitats financeres, un contacte “més fluid” amb les regidories d’Habitatge i Serveis Socials i aplicar mecanismes de participació efectiva, ja que segons els membres de la PAH els actuals “serveixen més d’aparador propagandístic que d’instrument útil”, fent referència al Consell de Seguiment de la Crisi i la Taula d’Habitatge.

Recomanacions personalitzades