CiU presenta la T-Mobilitat com la solució a “l’anomalia” de la zona 2 al 2016

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, promet en un acte de campanya de CiU que “totes les anomalies i atròfies com la de que Molins de Rei sigui zona 2” quedaran superades amb la implantació de la T-mobilitat al gener del 2016. 

Joan Ramon Casals i Ricard Font durant la xerrada al local de Convergència // David Guerrero

Joan Ramon Casals i Ricard Font durant la xerrada al local de Convergència // David Guerrero

L’1 de gener del 2016 ha d’entrar en funcionament la T-Mobilitat, el nou sistema tarifari integrat que es vol implantar no només a Barcelona, sinó a tota Catalunya. Però a mesos de la seva posada en marxa, són més els dubtes que les certeses al seu voltant. Entre ells, com afectarà a la reivindicació d’incloure Molins de Rei a la zona 1.

Preguntat per aquest tema, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, titubeja, no dóna respostes clares i enlloc del periodista finalment és l’alcalde Joan Ramon Casals qui acaba fent la pregunta. “Molins de Rei deixarà d’estar a la zona 2?”. I Font respon: “L’objectiu és que al 2016 amb el canvi de model tarifari totes les atròfies com la de que Molins de Rei tingui zona 2 quedin superades”. Per al número 2 de Sant Vila, “el projecte de la T-Mobilitat planteja una superació de les actuals anomalies i farà que els ciutadans paguin equitativament el que els correspongui en funció dels quilòmetres que fa”.

Font ha apuntat que la queixa que reben de Molins de Rei també la tenen d’altres ciutats com Sant Cugat del Vallès i ha fet una crida a “donar per superat el debat de si zona 1 o zona 2 un cop estigui implantada la T-Mobilitat”.

Tot i això, algunes informacions apunten que la T-Mobilitat entrarà primer en funcionament als municipis de la zona 1. Si fos així, es continuaria parlant de zona 2 durant un temps encara desconegut. “Ho acabarem de determinar, hem de treballar conjuntament Àrea Metropolitana de Barcelona i Generalitat de Catalunya”, respon el secretari d’Infraestructures a Viu Molins de Rei. Segons ha pogut saber aquesta redacció, el cert és que oficialment l’Ajuntament ha demanat formar part de la prova pilot però en les reunions mantingudes fins ara no s’ha donat cap resposta clara. Es podria dir, com ja ho feia l’alcalde fa unes setmanes en l’entrevista de balanç del mandat, que resten a l’espera. L’oposició creu que es vol amagar fins després de les eleccions.

El que sembla més clar és la remodelació de l’estació, que es troba dins dels 306 milions pactats en el seu moment entre la Generalitat i el ministeri de Foment per realitzar inversions prioritàries a la xarxa de Rodalies. A Molins de Rei s’invertiran més de 8 milions d’euros per actuar a les andanes i resoldre d’una vegada per totes la dramàtica accessibilitat que mostra l’estació. “Esperem que les obres es licitin aquest mateix 2015 i s’executin immediatament”, ha afirmat Ricard Font.

Ampliació d’horari del MolinsBus

Ricard Font ha respost aquestes preguntes en un acte organitzat per Convergència a la seva seu. El candidat a revalidar l’alcaldia, Joan Ramon Casals, també ha aprofitat l’acte per presentar les seves dues propostes en matèria de transport públic.

La primera: “Estudiarem la viabilitat econòmica de que el MolinsBus funcioni també el dissabte a la tarda i el diumenge al matí”. La segona: “Estudiarem la manera d’incrementar les bonificacions de preus del MolinsBus pels estudiants i la gent gran”.

TramBaix en el futur

Hores abans, Iniciativa per Molins de Rei havia presentat el seu projecte de cara a la propera legislatura sobre el traçat que ha de seguir el Trambaix al seu pas pel municipi. L’alcalde s’ha mostrat partidari “d’una cosa similar” a la que plantegen els ecosocialistes però dóna una patada endavant i diu que aquest tema “no toca en aquesta campanya”. Segons Casals, “hem de deixar de perdre el temps esperant el tramvia i fer la reforma de la carretera, fem ara això i ja tindrem temps per plantejar per on haurà de passar el tramvia”.

Recomanacions personalitzades