Neix el cicle de música Daltabaix per reprendre el fil de Contrabaix

Daltabaix és la nova iniciativa que portarà música en directe a Molins de Rei. Arriba després que Contrabaix deixi de programar al municipi i amb la intenció d’ocupar el seu espai. Diumenge 10 de maig comencen amb Marcelo Mercadante y su quintento porteño en directe.

Cartell del primer concert // Daltabaix

Cartell del primer concert // Daltabaix

Després que Contrabaix decidís de sobte deixar de programar música en directe a Molins de Rei aquesta temporada, part de les persones que gestionaven la iniciativa a nivell local es van posar d’acord per intentar crear una alternativa que omplís el buit que durant més de 10 anys ha programat artistes de renom generant un ambient únic entre un públic fidel.

Aquests han creat l’entitat Amics de la cultura en viu al Baix Llobregat i han treballat per iniciar el nou cicle de música en directe a Molins de Rei. Daltabaix s’estrena aquest diumenge 10 de maig amb Marcelo Mercadante y su quinteto porteño a les 19 hores a la Traska Truska, l’espai habitual on es programaven els concerts de Contrabaix.

“Amb el final de Contrabaix hem trencat un fil que ara hem de reprendre”, diu un dels impulsors de la iniciativa, Josep Bergadà que, un cop iniciat el projecte, diu que el seu principal repte és “fer-lo sostenible”. És per això que l’entitat gestora s’ha llençat a crear un grup de socis que per 50 euros a l’any tenen un tracte especial en totes les iniciatives i concerts que realitzin.

Daltabaix es va presentar a la Federació Obrera // Jose Polo

Daltabaix es va presentar a la Federació Obrera // Jose Polo

“Hem de crear complicitat amb el públic de la Traska Truska”, diu Bergadà que, tot i això, no es tanca a altres localitzacions com la Peni més endavant. “Ara volem generar una comunitat i trobar tots els col·laboradors possibles”, assegura el molinenc.

“Comencem a Molins de Rei però intentarem tornar a fer xarxa amb altres punts del Baix Llobregat”, indica Bergadà. Contrabaix programava concerts a més de Sant Feliu de Llobregat, a Viladecans i l’Hospitalet de Llobregat.

Big Mama Montse & Riqui Sabatés Band serà el segon concert del nou cicle d’actuacions musicals a Molins de Rei. Es podrà gaudir el diumenge 14 de juny també a la Traska Truska.

Recomanacions personalitzades