Els candidats a l’alcaldia demostren ambició per guanyar la nit d’inici de campanya

Els denominadors comuns de tots els partits polítics de cara a la campanya de les municipals són la il·lusió i les ganes de guanyar les eleccions. La tradicional penjada de cartells pels carrers del municipi a mitjanit ha donat el tret de sortida a la campanya electoral.

Llarga nit per la majoria dels partits polítics de Molins de Rei que, aprofitant l’inici de la campanya el 8 de maig, han penjat els cartells electorals com és tradicional a mitjanit. Entre bromes, militants i simpatitzants van ser els encarregats d’omplir el municipi de cartells amb la cara del candidat a l’alcaldia de cada formació. Altres van apostar per mostrar l’equip que conforma la llista. I els que menys, van fer una aposta per les dues opcions fent diferents models de cartell. Preguntats per Viu Molins de Rei, la majoria de partits van coincidir que encaren la campanya amb “molta il·lusió” i amb l’objectiu de “guanyar les eleccions”.

A la plaça del Mercat es trobava Sílvia Guillén, l’alcaldable d’ERC. Guillén va explicar que porten “molts mesos” treballant per aquesta candidatura amb un nou projecte i nova gent i esperen obtenir “millor resultats que el 2011”. En les anteriors eleccions ERC, en coalició amb Esquerra Nacionalista, només va aconseguir dos regidors i pocs vots més que el Partit Popular.

Entre cartell i cartell, Pere García, candidat d’Iniciativa per Molins de Rei-MES va manifestar la “il·lusió i les ganes de fer moltes coses” del seu partit. Per a García, la potencialitat del seu programa electoral “i un equip molt preparat” són les claus per encarar la campanya. “Esperem guanyar, si pot ser amb majoria absoluta”, va afirmar amb un somriure i cares de sorpresa dels companys de candidatura. Sinó és així, va expressar la seva disposicio a crear “un front d’esquerres” per ocupar l’alcaldia molinenca. Fa quatre anys el seu partit va perdre l’alcaldia del municipi i es va quedar amb 4 regidors, passant a ser la quarta força en vots.

En diversos fanals del carrer Verdaguer es podien veure militants de la CUP. Per al seu candidat, Roger Castillo, el principal partit de l’oposició en la legislatura que està a punt d’acabar té dos objectius: d’una banda, “assaltar la institució”, és a dir, fer-se amb l’alcaldia, i d’altra banda “assaltar el carrer” amb la defensa dels drets de les persones. Sens dubte, la campanya electoral es presenta “amb il·lusió i amb ganes de guanyar les eleccions”. “Independentment dels resultats, volem consolidar el projecte que va començar el 2007” va manifestar Castillo, que s’estrena com a cap de llista en la tercera cita a les urnes del partit.

Per a Molins Camina va ser la seva primera penjada de cartells oficials. Davant l’estació de Rodalies Renfe, l’alcaldable del partit, Ana Aroca va expressar les dues cares amb les quals afronten la campanya electoral: “amb molta il·lusió i molts pocs diners”. El nou partit compta amb l’inconvenient del baix pressupost però tot i així mantenen l’esperança de “governar Molins de Rei“, va sentenciar Aroca.

Les altres forces que s’estrenen, Ciutadans i el PST(i) també van penjar algun cartell. El candidat de la formació liderada per Albert Rivera, Francisco García, va assegurar durant la seva presentació que es presenten amb l’objectiu de “guanyar i canviar el poble”. Per la seva banda, el partit PST(i), amb Miguel Bautista com a candidat, assumeix que treure representació a Molins de Rei és “difícil” però opina que el seu partit dóna veu a un electorat que “ningú representa”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La sociovergència reivindica la feina feta

Si és cert que tots els partits coincidien en la manera d’encarar la campanya electoral, les dues forces polítiques que han governat els últims 4 anys, PSC i CiU, esperen que els resultats de la seva legislatura sigui un valor afegit a tenir en compte pels votants.

El PSC va aprofitar un acte al carrer Riera Mariona per penjar el seu primer cartell. Xavi Paz va explicar que havien escollit aquest carrer perquè “després de 8 anys amb un govern d”Iniciativa, ERC i CiU sense donar solució” quan el PSC va arribar a l’alcaldia “va obrir el carrer en només 6 mesos”. Amb tot, Xavi Paz va assegurar tenir “força i il·lusió” i el “convenciment dels deures fets”. El PSC es marca l’objectiu de “guanyar les eleccions” i durant la campanya “poder explicar les propostes de transformació”, va afirmar Paz apel·lant una vegada més al canvi, com ja ho feia fa quatre anys.

Passades les 12 de la nit, CiU ja havia penjat el seu primer cartell a prop de la seva seu. L’actual alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va expressar la seva voluntat “d’acabar de contactar amb la gent per explicar les propostes de futur en aquests 15 dies”. Casals va remarcar “la feina feta i el canvi en positiu fet” durant el seu mandat i tenen com a fita “tornar a guanyar a través de la confiança de la gent “, va dir el convergent.

Ara comencen dues setmanes per endavant ben llargues, plenes d’actes en els que totes les forces polítiques faran el possible per explicar el seu programa a tots els habitants i tractar de convèncer de que la seva opció política és la millor per a governar Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades