Ciutadans Molins de Rei es presenta definint-se com “l’única alternativa al poder”

Ciutadans Molins de Rei presenta oficialment el seu candidat a l’alcaldia, Francisco García. L’eix principal del programa electoral és la “transparència al 100%” i la crítica a l’endollisme. Jordi Cañas, exdiputat del partit al Parlament, ha estat el convidat per donar suport al candidat molinenc.

Francisco Garcia, candidat de Ciutadans a Molins de Rei, llegint el seu discurs // Jose Polo

Francisco Garcia, candidat de Ciutadans a Molins de Rei, llegint el seu discurs // Jose Polo

Primer acte de Ciutadans a Molins de Rei amb doble carta de presentació: d’una banda, l’alcaldable a les eleccions municipals, Francisco García i d’altra banda, els eixos bàsics del seu programa electoral. García, acabat d’arribar a la política, va presentar el seu partit com “l’única alternativa de poder que treballa per Europa i Espanya i lluita per l’estat del benestar”.

Durant la seva intervenció, García va manifestar que “CiU, PP i PSC són compatriotes i no enemics” perquè els seus enemics són “l’atur i la corrupció”. L’objectiu principal de C’s Molins de Rei és promoure la transparència al 100% dins la gestió de l’ajuntament i “acabar amb l’endollisme” que segons ells hi ha al consistori. En aquest sentit, va apel·lar per “la igualtat d’oportunitats i les dietes justificades”. Un discurs molt similar al que utilitza el partit en termes generals, sense entrar en detalls locals.

Ciutadans també vol impulsar que les persones que vulguin obrir un comerç local obtinguin una reducció d’impostos mitjançant un departament especialitzat del consistori. En clau més ideològica, García va expressar la voluntat del seu partit d’ “eliminar els pagaments a l’AMI”, l’Associació de Municipis per la Independència.

Des de Ciutadans es considera que la nova biblioteca del Molí és un projecte secundari i que “amb la situació econòmica en la que estem és millor reformar l’actual” utilitzant les dues plantes de l’edifici: la superior, on ara està situat l’equipament, i la inferior, on ara estan les oficines de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori.

L'equip de Ciutadans Molins de Rei acompanyats de Jordi Cañas // Jose Polo

L’equip de Ciutadans Molins de Rei acompanyats de Jordi Cañas i Francesca Benito // Jose Polo

Expectatives molt altes

Francisco García va aclarir que “no volen pactes” i va manifestar la seva il·lusió d’aconseguir la majoria absoluta a les properes eleccions municipals. “Les expectatives a Molins de Rei són molt altes”, va dir García, mostrant-se convençut de “guanyar i canviar el poble. Volem que el municipi sigui com era abans, amb places boniques i amb harmonia” va expressar l’alcaldable de la formació, que per primera vegada es presenta a les eleccions municipals.

Jordi Cañas a la presentació de Ciutadans Molins de Rei // Jose Polo

Jordi Cañas a la presentació de Ciutadans Molins de Rei // Jose Polo

Presentat per la coordinadora de Ciutadans del Baix Llobregat, Francesca Benito, Jordi Cañas va ser el convidat per donar suport a la candidatura del partit a Molins de Rei. Cañas va fer un discurs agressiu i amb contundents crítiques a l’independentisme, amb arguments que no s’acostumen a escoltar a Molins de Rei com a eix principal. Va iniciar el seu discurs amb to altiu dubtant que “ERC i la CUP no hagin canviat el nom de Molins de Rei de moment” per la referència monàrquica.

L’exdiputat va expressar que “Ciutadans sorgeix com a una necessitat vital de representació política”. Per a Cañas, el nacionalisme  és “una malaltia moral que converteix els ciutadans en estrangers a la seva pròpia terra” i va assegurar “no tenir por” a les altres forces polítiques. Fa pocs mesos, Jordi Cañas va renunciar al seu escó al Parlament fins que no s’aclarís la seva imputació en un delicte de frau fiscal.

En referència a Francisco García, Cañas el va descriure com una persona “ferma, compromesa i valenta”L’acte va ser dut a terme el passat dimarts a la Federació Obrera davant d’una cinquantena de simpatitzants i va cloure amb un pica-pica al pati de l’edifici.

Recomanacions personalitzades